Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Pårørende- og familiesamtale

Vi ved af erfaring, at støtte i hverdagen, gør det lettere for dig at få det bedre. Derfor får du tilbud om, at vi inviterer dine nærmeste pårørende ind til en samtale.

Støtte i hverdagen gør det lettere at blive rask - og forblive rask

Erfaringerne viser, at støtten fra dit netværk i hverdagen gør det lettere for dig at komme over din sygdom. Støtte i hverdagen mindsker risikoen for forværring eller tilbagefald.

Vi vil gerne tale med den eller dem, der er tæt på dig i din hverdag

Som patient i psykiatrien får du tilbud om, at vi inviterer dine nærmeste pårørende ind til en samtale. Din behandler kan fx spørge: Hvem betragter du som nærmeste pårørende? Er der børn eller unge under 18 år i familien?

Du bestemmer, hvem vi må tale med

Det er dig, som patient, der bestemmer, hvem vi må tale med - og du deltager også selv i samtalen. Vi har tavshedspligt og må kun fortælle dine pårørende om din sygdom og behandling, hvis du giver os lov til det.

Viden gør det lettere at forstå

Psykisk sygdom er omgivet af mange fordomme. Viden om sygdommen gør det lettere for andre at forstå hvad, du oplever. Din familie og andre, tæt på dig, vil ofte gerne vide, hvordan de kan støtte op om dig, mens du er i behandling.

Tal om sygdommen med familiens børn

Har du børn, får du tilbud om en særlig familiesamtale. Den raske forælder, eller en anden person, tæt på barnet, deltager typisk også i samtalen. Vi fortæller om sygdommen på en måde, der er tilpasset barnets alder. Vi spørger ind til jeres hverdag: Hvordan klarer voksne og børn den aktuelle situation? Hvem kan barnet tale med, når det er svært derhjemme? Er der brug for støtte?

Gruppe for børn, der forældre med psykisk sygdom

Børn kan også få tilbud om at deltage i PsykInfos grupper for børn, der har en mor eller far med psykisk sygdom. Her kan dit barn tale med andre børn, der også har psykisk sygdom i familien, og få støtte fra en konsulent, der har erfaring i at tale om sygdom med børn og unge.


Siden er sidst opdateret 13-10-2021Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring