Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilKARRIEREpilUddannelse i psykiatrienpilLægepilYngre Lægers Uddannelsespris i Region Syddanmark

Yngre Lægers Uddannelsespris i Region Syddanmark

Hvert år hædrer Psykiatrien i Region Syddanmark den lægelige videreuddannelse i sygehuset ved at uddele Yngre Lægers Uddannelsespris i Region Syddanmark.
 
Psykiatrisygehuset tildeler enten prisen til en afdeling, som er kendetegnet ved en uddannelseskultur af særlig høj standard, og hvor der er gode resultater af uddannelsesindsatsen eller til en person, som viser et særligt engagement i forhold til at skabe et godt uddannelsesmiljø, og som har ydet en særlig indsats for uddannelsen af yngre læger.
 
Alle læger og afdelinger i psykiatrisygehuset kan indstille en afdeling eller en person til prisen.
 

Indstilling til prisen 2018

Hvis du synes, at der en person eller en afdeling, som har gjort det særligt godt i forhold til den lægelige videreuddannelse og som du derfor synes skal indstilles til dette års uddannelsespris så skal du sende en indstilling på din kandidat til Mie Bødker Madsen på Mie.Bodker.Madsen@rsyd.dk senest mandag d. 22. oktober 2018. 

 

Indstillingen skal indeholde:

·         Navn og titel på kandidat

·         Kandidatens afdeling

·         Fyldestgørende begrundelse for hvorfor kandidaten skal modtage prisen

·         Titel, navn/navne og afdeling på indstiller

 
Prismodtageren får med prisen mulighed for gratis at deltage på en europæisk eller nordisk kongres efter eget valg sammen med en ledsager fra samme afdeling som prismodtageren.
 

2017

Elva Björk Harðardóttir fra Psykiatrisk Afdeling Middelfart fik mandag den 20. november Psykiatriens Yngre Lægers Uddannelsespris. Prisen fik hun for konceptet ”Sammen til samtale”.

Vinderen blev Elva Björk Harðardóttir, der fik prisen for sin store indsats for yngre lægers læringsmiljø på Psykiatrisk Afdeling Odense i det forløbne år, hvor hun arbejdede inden hun kom til Psykiatrisk Afdeling Middelfart. Elva Björk Harðardóttir var indstillet til prisen med 5 andre, og hun vandt med konceptet ”Sammen til samtale”.

 

Sjov konkurrence øger læring på afdeling

Konceptet ”Sammen til samtale” er en konkurrence, hvor læger modtager points, når 2 læger på forskelligt uddannelsestrin går sammen ind til en vurdering af en patient. Der er præmier og vandrepokal til den med flest points, og konceptet er en både effektiv og sjov måde at sikre supervision i det daglige kliniske arbejde. Samtidig giver det yngre læger mulighed for at iagttage den kliniske praksis og øge deres kliniske færdigheder. 
 

 

Elva med pris og Anders M 2.JPG
 


 
 2016

Yngre Lægers Uddannelsespris i Region Syddanmark blev uddelt for første gang den 30. september 2016.

Vinderen af prisen blev reservelæge og Ph.D. Lene Andersen Mølstrøm fra Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.

Overrækkelse af yngre lægers uddannelsespris
Lene Andersen Mølstrøm fik overrakt prisen af lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen
 
Lene Andersen Mølstrøm modtog prisen for hendes arbejde med udviklingen af I-mappen, som er en elektronisk mappe, der samler alle relevante uddannelsesdokumenter et sted. Mappen understøtter læring på en tryg og overskuelig måde og med den under armen, bliver det langt nemmere for den nye læge i introduktionsstilling at navigere i de uddannelsesmæssige opgaver.

 - Jeg er virkelig overrasket. Jeg kender godt til prisen, men jeg havde ikke tænkt på mig selv som en mulig vinder, så det er bare enormt fedt. Prisen gør det helt sikkert motiverende at arbejde videre med projektet, siger Lene Andersen Mølstrøm.  
 


Siden er sidst opdateret 3-6-2021Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring