Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Ofte stillede spørgsmål

KBU-forløb:

Alle KBU-forløb foregår på de voksenpsykiatriske afdelinger. De er som regel kombineret med 6 måneders forløb i afdelinger i det somatiske sygehus.

Aabenraa: 3 forløb

Esbjerg: 6 mdr. intern medicin - 6 mdr. psykiatri (3 forløb)

Odense: 6 mdr. psykiatri -  6 mdr. FAM (3 forløb)

Svendborg: 6 mdr. psykiatri  - 6 mdr. intern medicin med FAM (3 forløb)

Kolding-Vejle:

 

 

Hvordan er introduktionen på afdelingen:

Det er forskelligt fra afdeling til afdeling, hvordan introduktionsforløbet helt præcist tilrettelægges, men der er altid et veltilrettelagt introduktionsprogram, hvor man bliver sat ind i de fysiske rammer, det faglige indhold i arbejdet og nogle af de vigtige fokuspunkter som blandt andet arbejdet med nedbringelse af tvang og ulighed i sundhed.

Alle har følgevagter, inden man får selvstændige vagter.

  

Hvordan er arbejdstiderne?

I alle afdelinger er der forskellige vagtmoduler, og som yngre læge vil du både få dag- aften- og nattevagter.

 

Hvor ofte er der undervisning og supervision?

Kommunikationsvejene fra speciallægeniveau til yngre læge er generelt korte, og der er derfor løbende god vejledning, supervision og undervisning på afdelingerne. Nogle steder er undervisningen fastlagt én gang ugentligt. Kursusønsker mm imødekommes så vidt det er muligt.

 

Er der lægebolig tilknyttet afdelingen?

Nej, det er der ikke alle steder. Henvend dig til den enkelte afdeling og de uddannelsesansvarlige overlæger der, hvis du vil vide mere.

 

Hvad kan jeg få af uddannelsesdage?

Kursusønsker imødekommes i videst muligt omfang. Der er enkelte planlagte kursusdage på de enkelte afdelinger.

  

Er der mulighed for at forske?

Ja, der er mulighed for at forske på stort set alle afdelinger. Psykiatrien i Region Syddanmark prioriterer forskning meget højt og ønsker at levere evidensbaseret behandling. Derfor opfordres alle med interesse for forskning også til at henvende sig og undersøge mulighederne.

 

Hvor meget får jeg lov til at lave?

Oplevelsen blandt de KBU-studerende og yngre læger er, at man får lov til at deltage og medvirke til arbejdet på de enkelte afdelinger på lige niveau med alle andre. Du får altså lov til at lave en masse og får fra starten mulighed for at tage ansvar og tage del i patientforløb. Din indsats bliver også respekteret og værdsat.

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret 28-10-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring