Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Information til patienter om lithium og clozapin

Patientkort - lithium og clozapin

Der er udarbejdet information til patienter og sundhedspersonale vedr. potentielt alvorlige bivirkninger til lithium og clozapin. Materialet er udarbejdet af to bachelorstuderende inden for farmaci (clozapin) samt Lægemiddelkomiteen for psykiatri (lithium).
Det er muligt at bestille patientkort om lithium og clozapin til udlevering til patienter i behandling hermed. Kortene omfatter information om potentielt alvorlige bivirkninger, og hvornår og hvordan patienten skal reagere. På bagsiden af kortene findes information til sundhedspersonale om disse bivirkninger, og hvordan der skal handles herpå. Dette er primært tiltænkt sundhedspersonale, som ikke arbejder i psykiatrien, fx en vagtlæge der ikke har erfaring med clozapin og derfor ikke har kendskab til behovet for akutte blodprøver ved feber.
Ud over de trykte kort, er informationen også tilgængelig på psykiatriens hjemmeside. 

Kendskabet til patientkort og information på nettet vil også blive udbredt via andre kanaler, fx til PsykInfo og socialpsykiatriske bosteder. Almen praksis gøres bekendt med kortene vedr. lithium.

Bestilling af patientkort på Designportalen

Patientkortene kan bestilles på Designportalen. De fleste sekretærer har en brugerprofil hertil. 
På Psykiatriens Intranet er der information om designportalen, hvor der også kan oprettes brugerprofiler.

Det direkte link til portalen for bestilling. Kortene ligger under Psykiatrien i mappen Fælles, med materialenumre 163390 (lithium) og 163391 (clozapin).

Prisen på patientkortene i designportalen er 2 kr. pr. stk. ekskl. moms og forsendelse. Der skal minimum bestilles 50 stk. ved hver bestilling.
Privatpraktiserende psykiatere har ikke adgang til Designportalen, men er velkomne til at henvende sig til os i Psykiatriens Medicinrådgivning, så finder vi en løsning, hvis privatpraktiserende psykiatere ønsker at bestille patientkort.

Adgang til informationen på internettet

Hvis patienterne ønsker informationen direkte på deres telefon, kan den findes på Psykiatriens hjemmesiden via linket/stien her www.psykiatrienisyddanmark.dk > Patient > Behandling > Medicin
Linket kan gemmes på telefonen, eller informationen downloades som PDF-fil. Patienterne kan også tage et billede af det.
Informationen er desuden gjort klar til visning i app’en "Mit Sygehus", når den udrulles i afdelingerne.
 


Siden er sidst opdateret 19-4-2021Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring