Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMarts 2021pilPatientundersøgelse viser fremgang i Psykiatrien i Region Syddanmark

Patientundersøgelse viser fremgang i Psykiatrien i Region Syddanmark

Nye tal fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser tyder på generel tilfredshed blandt patienterne i Psykiatrien i Region Syddanmark. Eksempelvis er 90% af de indlagte patienter på Psykiatrisk Afdeling Svendborg i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med indlæggelsesforløbet.

Danske Regioner udsendte tidligere på ugen den årlige undersøgelse af patient- og pårørendetilfredshed på de danske sygehuse. Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) viser, at størstedelen af patienterne har en positiv oplevelse af mødet med Psykiatrien i Region Syddanmark.

Generel tilfredshed med kontakt til psykiatrisygehuset

I spørgsmålet om generel tilfredshed med indlæggelse svarer 81 pct. af de adspurgte, at de i høj grad eller meget høj grad er tilfredse. Særligt høj er tilfredsheden ved Psykiatrisk Afdeling Svendborg, hvor 90 pct. er tilfredse med behandlingen. Det er en fremgang fra året før og langt over landsgennemsnittet.

- Vi bliver vurderet helt i top flere steder i den her undersøgelse, og det er jeg på vegne af vores patienter rigtig glad for. Samtidig er jeg glad for, at mange af vores patienter tager sig tid til at give os feedback, som vi kan bruge til at blive endnu bedre, fortæller lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen.

Den generelle tilfredshed ses også efter behandlingsforløbet, hvor samtlige af de psykiatriske afdelinger på Fyn er gået frem. 72 pct. har i høj grad eller meget høj grad fået det bedre efter indlæggelse i Svendborg. For Odense er det tal på 70 pct., mens retspsykiatrien i Middelfart er på 76 pct. Alle ligger over landsgennemsnittet. 

Inddragelse i højsædet

Den landsdækkende undersøgelse tegner også et billede af, at psykiatrisygehusets patienter føler sig inddraget. I Svendborg føler 67 pct. sig inddraget i høj grad eller i meget høj grad, mens tallene er 64 pct. og 63 pct. i Odense og Middelfart. Landsgennemsnittet ligger på 61 pct.

- Vi har en klar målsætning om at være patienternes psykiatrisygehus, og det forpligter. Vi er meget glade for, at flere føler sig inddraget, men vi ved også, at vi ikke er i mål endnu, fortæller Anders Meinert Pedersen.

Mere viden

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patient- og Pårørendetilfredshed er en national spørgeskemaundersøgelse, der gennemføres årligt på vegne af Danske Regioner. Hvert 3. år inddrages også de pårørende til voksne patienter i undersøgelsen. Næste gang er i LUP 2021. Resultaterne af LUP 2020 er tilgængelige på www.psykiatriundersogelser.dk.

 Yderligere oplysninger fås hos:
  • Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør, Psykiatrien i Region Syddanmark: 9944 4802

Siden er sidst opdateret 19-3-2021Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring