Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMarts 2021pilPsykiatrien i Region Syddanmark i top i patientundersøgelse

Psykiatrien i Region Syddanmark i top i patientundersøgelse

Nye tal fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser tyder på generel tilfredshed blandt patienterne i Psykiatrien i Region Syddanmark. Eksempelvis er 84% af de indlagte patienter på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med indlæggelsesforløbet.

Danske Regioner udsendte tidligere på ugen den årlige undersøgelse af patient- og pårørendetilfredshed på de danske sygehuse. Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) viser, at størstedelen af patienterne har en positiv oplevelse af mødet med Psykiatrien i Region Syddanmark.

Generel tilfredshed med kontakt til psykiatrisygehuset

I spørgsmålet om generel tilfredshed med indlæggelse svarer 81 pct. af de adspurgte, at de i høj grad eller meget høj grad er tilfredse. Særligt høj er tilfredsheden ved Psykiatrisk Afdeling Aabenraa, hvor 84 pct. er tilfredse med behandlingen. Det er en fremgang fra året før og væsentligt over landsgennemsnittet.

- Vi bliver vurderet helt i top flere steder i den her undersøgelse, og det er jeg på vegne af vores patienter rigtig glad for. Samtidig er jeg glad for, at mange af vores patienter tager sig tid til at give os feedback, som vi kan bruge til at blive endnu bedre, fortæller lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen.

Ros til personalet

Den landsdækkende undersøgelse tegner også et billede af stor tilfredshed med afdelingernes personale. Hele 95 pct. af de adspurgte patienter ser personalet i Aabenraa som venligt og imødekommende, mens tallene er 88 pct. og 89 pct. i Esbjerg og Vejle.

- Det betyder meget at blive taget godt imod, og det er et vigtigt element i et godt indlæggelsesforløb. Derfor er vi selvfølgelig også glade for de gode tilbagemeldinger. Det er en cadeau til vores personale, som hver dag knokler for at skabe en god oplevelse for vores patienter, fortæller Anders Meinert Pedersen.

Patienternes generelle tryghed under indlæggelse er også steget. På en skala fra 1-5 ligger gennemsnittet for Psykiatrien i Region Syddanmark på 4,21. Det er en stigning fra 4,10 i forhold til seneste år.

*Skalaens svarmuligheder i forhold til tryghed er 1=slet ikke, 2=i ringe grad, 3=i nogen grad, 4=i høj grad, 5= i meget høj grad.

Mere viden

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patient- og Pårørendetilfredshed er en national spørgeskemaundersøgelse, der gennemføres årligt på vegne af Danske Regioner. Hvert 3. år inddrages også de pårørende til voksne patienter i undersøgelsen. Næste gang er i LUP 2021. Resultaterne af LUP 2020 er tilgængelige på www.psykiatriundersogelser.dk.Yderligere oplysninger fås hos:
  • Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør, Psykiatrien i Region Syddanmark: 9944 4802

Siden er sidst opdateret 19-3-2021Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring