Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMarts 2021pilPatientundersøgelse viser stor fremgang på Psykiatrisk Afdeling Vejle

Patientundersøgelse viser stor fremgang på Psykiatrisk Afdeling Vejle

Nye tal fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser tyder på fremgang i tilfredsheden blandt patienterne på Psykiatrisk Afdeling Vejle. Eksempelvis er 72 pct. af de indlagte patienter i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med behandlingen.

Danske Regioner udsendte tidligere på ugen den årlige undersøgelse af patient- og pårørendetilfredshed på de danske sygehuse. Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) viser en tydelig fremgang i patienttilfredsheden på Psykiatrisk Afdeling Vejle.

72 pct. af de indlagte patienter svarer, at de i høj grad eller meget høj grad er tilfredse med den behandling, de har fået hos Psykiatrisk Afdeling Vejle. Det er både en fremgang i forhold til året før og højere end landsgennemsnittet.

- Jeg er glad for, at vores patienter oplever en fremgang i behandlingen. Vi kommer fra en svær situation, og det glæder mig, at vores tiltag har en positiv effekt på vores patienter, fortæller ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Vejle Mikkel Rune Vossen Rasmussen.

- Vi har været meget opmærksomme på behandlingsdelen, hvor vi har ansat flere læger og hævet fagligheden med mere uddannelse og undervisning. Jeg er glad for, at det ifølge vores patienter går den rette vej, selvom vi stadig har en del arbejde endnu, inden vi er i mål.

Psykiatrisk Afdeling Vejle stiger på næsten samtlige parametre fra patientundersøgelsen i 2019 til 2020 i forhold til indlagte patienter.

Ros til personalet

Den landsdækkende undersøgelse tegner også et billede af stor tilfredshed med personalet. Hele 89 pct. af de adspurgte patienter ser i høj grad eller i meget høj grad personalet i Vejle som venlige og imødekommende.

- Det betyder meget at blive taget godt imod, og det er et vigtigt element i et godt indlæggelsesforløb. Derfor er vi selvfølgelig også glade for de gode tilbagemeldinger. Det er en cadeau til vores personale, som hver dag knokler for at skabe en god oplevelse for vores patienter, fortæller lægefaglige direktør Anders Meinert Pedersen.

Mere viden

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patient- og Pårørendetilfredshed er en national spørgeskemaundersøgelse, der gennemføres årligt på vegne af Danske Regioner. Hvert 3. år inddrages også de pårørende til voksne patienter i undersøgelsen. Næste gang er i LUP 2021. Resultaterne af LUP 2020 er tilgængelige på www.psykiatriundersogelser.dk.Yderligere oplysninger fås hos:
  • Mikkel Rune Vossen Rasmussen, ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Vejle, 5148 7551
  • Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør, Psykiatrien i Region Syddanmark: 9944 4802

Siden er sidst opdateret 19-3-2021Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring