Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilSeptember 2020pilTo medarbejdere hos Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland smittet med COVID19 - ambulante patienter er overgået til virtuel behandling

To medarbejdere hos Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland smittet med COVID19 - ambulante patienter er overgået til virtuel behandling

12 medarbejdere hos Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland - Esbjerg blev sendt hjem efter, at 2 kolleger var konstateret smittede med COVID19. For at reducere smittefaren yderligere har afdelingen maksimeret antallet af videokonsultationer. 

Med erfaringer fra håndteringen af COVID-smitten i foråret har Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland i Esbjerg besluttet at genoptage videokonsultationer i størst muligt omfang indtil videre for at dæmme op for potentiel spredning af smitteudbruddet til patienterne.

Beslutningen blev taget, så snart det første positive testsvar forelå fredag.

Testsvaret betød også, at 2 ansatte med det samme blev sendt hjem i karantæne, og samtidig besluttede afdelingen at hjemsende yderligere 10 kolleger, som havde været i kontakt med de karantæneramte.

Alle øvrige medarbejdere i teamet på matriklen på Frihedsvej i Esbjerg blev også sendt til testning.

Disse medarbejdere er ikke blevet hjemsendt.

Foruden de ansatte er også 4 patienter og 6 pårørende berørte af smitteudbruddet, og alle har fået opfordring til at lade sig teste.

Smitteopsporing i gang

De 2 medarbejdere havde i forbindelse med deres opgaver også forskellige samarbejdspartnere i Esbjerg Kommune.

Her har psykiatrisygehuset taget kontakt til alle berørte og informeret omkring udbruddet.

- Vi har iværksat et COVID19 beredskab, som er klar, når de her lokale udbrud opstår.

Det betyder også, at vi kan begrænse eventuelle følger for andre patienter og driften af afdelingen i det hele taget, siger lægefaglig direktør for Psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen.

- Så man kan og skal fortsat trygt komme til os i psykiatrien for at få hjælp og behandling - også i Esbjerg. Vi kan ikke forhindre alle tilfælde af smitte, men vi er klar til at håndtere de smitteudbrud, som måtte opstå.

Medarbejdere tilbage igen

Af de hjemsendte medarbejdere er 9 blevet testet 2 gange og er nu tilbage på arbejde.

De resterende medarbejdere forventes at være tilbage på arbejde torsdag den 17. september, med mindre deres test er positive.

 

Kontakt: Anders Meinert Pedersen, lægefagllg direktør ved Psykiatrien i Region Syddanmark: 20 10 19 31
Siden er sidst opdateret 16-9-2020Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring