Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilAugust 2020pilPsykiatrien styrker indsatsen for et godt og trygt arbejdsmiljø

Psykiatrien styrker indsatsen for et godt og trygt arbejdsmiljø

Et arbejdsmiljø handler om den fysiske, sociale og psykiske del af det, at gå på arbejde. For arbejdspladsen er et sted, hvor mange ansatte bruger størstedelen af deres tid i hverdagene. Arbejdsmiljøet er et højt prioriteret område i Psykiatrien i Region Syddanmark, som vi kontinuerligt arbejder på at forberede. Derfor er det for os en rigtig god nyhed, at vi har fået midler til at styrke vores arbejdsmiljø.
 

Arbejdsmiljøkoordinatorer bliver fast inventar
Psykiatrien i Region Syddanmark er arbejdsmiljøcertificeret og arbejder løbende med at styrke og udvikle arbejdsmiljøet. Det skal være trygt og sikkert for medarbejderne at gå på arbejde. Hidtil har vi fokuseret meget på medarbejderudvikling, forebyggelse af ulykker samt håndtere vold og trusler fra patienter.

Det er vi på mange punkter lykkedes med, men der er potentiale til, at det kan blive endnu bedre. Derfor fastansætter vi nu arbejdsmiljøkoordinatorer ude på afdelingerne. Deres opgave er at understøtte ledelsen i afdelingen og sørge for, at medarbejderne trives socialt, mentalt og fagligt.

Det har været en midlertidig ordning, som efter planen skulle udløbe ved slutningen af 2020, men med de nye finanslovsmidler er det muligt at permanentgøre ordningen i de kliniske afdelinger. Det, at ordningen nu bliver permanent, vil med garanti give arbejdsmiljøet et ekstra løft lokalt, forklarer Charlotte Rosenkrantz Josefsen der er administrerende direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark:

- Vi kan se, at det har en stor positiv effekt at have arbejdsmiljøkoordinatorer ansat på afdelingerne. Sammen med arbejdsmiljøgrupper og den lokale ledelse løfter de et kæmpeansvar og sikrer, at der bliver taget hånd om de problemer, der måtte opstå – og forebygger, at det sker igen. Nu hvor de har været her i et års tid, kan vi ikke forestille os ikke at have dem ude på afdelingerne. Derfor er vi utrolig glade for, at ordningen nu bliver gjort permanent.
 

Vi gør en forskel
For at sikre et godt arbejdsmiljø er det vigtigt, at alle ansatte ser det som et fælles ansvar at bidrage til et sundt, socialt og trygt arbejdsmiljø. De i alt otte arbejdsmiljøkoordinatorer skal, i et tæt samarbejde med arbejdsmiljøgrupperne og ledelsen i afdelingen, sikre, at medarbejderne har de helt rigtige rammer til at yde den bedst mulige behandling for vores patienter og deres pårørende.

Selvom ordningen kun har kørt siden august 2019, fortæller Lydia Nansen, der er arbejdsmiljøkoordinator på Psykiatrisk Afdeling Vejle, at hun har fået mange positive tilbagemeldinger fra kollegaer, ligesom hun også har set, at der arbejdes endnu hårdere på at forbedre arbejdsmiljøet i afsnittene:

- Der er mange, som har mærket en positiv effekt af forbedringerne i arbejdsmiljøet, og flere tænker nu også arbejdsmiljøet ind i deres arbejde. Funktionslederne er blevet mere proaktive på at sikre og skabe de bedste rammer for medarbejderne, så de har optimale forhold, siger Lydia Nansen
 

Vi skal holde fast i vores ansatte
Ved at styrke arbejdsmiljøet håber vi, at flere sætter et job i psykiatrien højt, når de skal ud og vælge en arbejdsplads. Med et godt arbejdsmiljø kan vi ikke bare rekruttere flere dygtige ansatte, vi kan også bedre fastholde de ansatte der har været hos os længe, fortæller Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

- Fastholdelse af medarbejdere er meget vigtigt. Lige så vigtigt det er at få nye inputs og viden, når vi ansætter nye medarbejdere, så er det også betydningsfuldt for os at have folk på arbejdspladsen med stor erfaring og viden. Og det kan vi kun lykkes med, hvis vi fortsætter med at udvikle og arbejde med et godt arbejdsmiljø.
 

Permanentgørelsen af arbejdsmiljøkoordinatorfunktionen understøtter den nye psykiatriplans målsætning om rekruttering, fastholdelse og kompetenceudvikling.yderligere oplysninger fås hos:
  • Administrerende sygehusdirektør i Psykiatrien i Region Syddanmark Charlotte Rosenkrantz Josefsen: 2917 7035
  • Arbejdsmiljøkoordinator Lydia Nansen, Psykiatrisk afdeling Vejle: 2052 8860

Siden er sidst opdateret 31-8-2020Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring