Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilAugust 2020pilNu skal hele Syddanmark være sammen om psykiatri

Nu skal hele Syddanmark være sammen om psykiatri

Projektet Sammen om psykiatri udbredes nu til samtlige 22 kommuner i Region Syddanmark. Sammen om psykiatri handler om, at psykiatrien og kommunen samarbejder tæt om nogle af de mest udsatte borgere, som førhen er faldet mellem to stole. Udrulningen sker efter succesfulde forløb i de tre pilotkommuner Odense, Haderslev og Aabenraa.

Der er lysere tider på vej for nogle af de mest udsatte og sårbare borgere i Syddanmark, når projektet Sammen om psykiatri henover det næste år udrulles i samtlige 22 kommuner i regionen.

Projektet har til formål at samle alle de forskellige forløb og indsatser, der er omkring den enkelte borger, som samtidig skal få oplevelsen af et bedre forløb og samarbejde mellem sektorerne.

For borgerne betyder samarbejdet, at der bliver trukket i samme retning. Hjælpen tager afsæt i borgerens samlede situation. Det er lettere at vide, hvad der skal ske og hvem der hjælper frem for selv at skulle flakse mellem systemerne.


Gode erfaringer fra tre kommuner
Udrulningen starter efter kommunerne Odense, Haderslev og Aabenraa har afprøvet samarbejdet i et pilotprojekt. Her har resultaterne været lovende og resulteret i færre og kortere indlæggelser for en borgergruppe, der ellers var karakteriseret ved mange forløb og indlæggelser.

- De gode takter gør, at vi kan fortsætte det gode arbejde andre steder med en omhyggelighed i samarbejde med patienterne og de pårørende. Parterne har fundet hinanden på en meget overbevisende facon og borgerne har fået en indsats, som matcher deres behov på en måde, så de er motiverede og gerne vil modtage den samlede hjælp, siger Ole Ryttov, sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark.

- De oplever måske ikke engang, at der er flere systemer, men én indsats, der er tilrettelagt til deres situation og den hjælp, de har behov for, siger han.

Glæde i kommunerne
Direktør for borger og arbejdsmarked i Esbjerg Kommune Lise Plougmann Willer – der ligesom Ole Ryttov sidder med i styregruppen for projektet – ser frem til, at flere borgere med komplekse forløb i hele regionen får glæde af projektet.

- Jeg fornemmer helt klart, at de resterende kommuner er positive og glæder sig til at komme i gang. Det tætte og forpligtende samarbejde mellem den enkelte kommune og psykiatrien har vist sig afgørende, og med erfaringerne fra de første kommuner tror jeg helt sikkert på, at projektet kommer til at gavne de komplekse borgeres forløb. Den kræver ressourcer og stædighed – men jeg tror det er vejen at gå, siger hun.

Projekt Sammen om psykiatri forventes at være implementeret i alle syddanske kommuner til sommer 2021.yderligere oplysninger fås hos:
  • Direktør for borger og arbejdsmarked i Esbjerg Kommune ,Lise Willer: Tlf. 76 16 16 40
  • Ole Ryttov, sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark: Tlf. 99 44 48 03

Siden er sidst opdateret 21-8-2020Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring