Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMarts 2020pilCORONA: Psykiatrien i Region Syddanmark oplever en tredobling af video- og telefonkonsultationer i løbet af to uger

CORONA: Psykiatrien i Region Syddanmark oplever en tredobling af video- og telefonkonsultationer i løbet af to uger

Anvendelse af video- og telefonkonsultationer er gået fra at være en mulighed til at blive en nødvendighed i løbet af de seneste uger med corona epidemiens spredning i Danmark. Allerede indgåede aftaler om fysisk fremmøde står fortsat ved magt og bliver kun ændret efter aftale med patienterne.

- Det er en positiv og helt nødvendig udvikling, vi oplever her midt i den alvorlige situation med corona-epidemien. Med den store stigning i online konsultation bidrager vi sammen med patienterne til, at smitte ikke spredes mellem patienter og medarbejdere i sundhedsvæsnet.

Vi løser en samfundskritisk opgave og vores opgave er forsat at følge op på patienternes behandling og sørge for, at de igangværende behandlinger bliver opretholdt.

Det giver videokonsultation mulighed for, siger lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark Anders Meinert Pedersen.

Han understreger samtidig, at allerede indgåede ambulante aftaler ikke bliver ændret uden forudgående kontakt med den patient, som aftalen er indgået med.

Tredoblingen af tele- og videokonsultationer betyder, at to tredjedele af alle ambulante aftaler i psykiatrisygehuset, nu foregår online.

- Vi bliver tit spurgt om telefon- og videokonsultationer er lige så gode som en fremmøde konsultation. Vi ved fra de landsdækkende patienttilfredshedsundersøgelser, at vores patienter er godt tilfredse med videokonsultationer.

De positive reaktioner fra patienterne er bakket op af omfattende forskning fra blandt andet Internetpsykiatrien, som viser, at effekten af internet- og videokonsultationer er på niveau med den klassiske konsultation, hvor patient og behandler mødes ansigt til ansigt.

Hvis man som patient og gerne vil have sin ambulante tid ændret fra et fremmøde til en videokonsultation, opfordrer Anders Meinert Pedersen til, at man tager kontakt med sin behandler i psykiatrien og får aftalen lavet om.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at det er sikkert fortsat at komme hos os i psykiatrisygehuset. Både ambulant, i vores akutmodtagelser og på vores sengeafsnit. Er man utryg ved at komme til en behandlingsaftale eller i tvivl om noget, må man hellere ringe til os end vælge at blive væk.

FAKTA om videokonsultation

Patienten skal have adgang til internettet og en smartphone, en tablet eller computer med webkamera.

Videokonsultationer foregår fortrinsvist via programmet Cisco Jabber.

På grund af aktuel høj belastning af it-systemerne er det i den nuværende situation også muligt at lave videokonsultationer via Facetime.

Læs mere om hvordan man kommer i gang med videokonsultationer på psykiatriens hjemmeside.

Yderligere information

Anders Meinert Pedersen: 20 10 19 31
 
Siden er sidst opdateret 8-6-2020Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring