Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilJanuar 2020pilKontoret rykker ud til patienterne: Front Office gør en forskel for personalet og patienterne på Psykiatrisk Afdeling Odense

Kontoret rykker ud til patienterne: Front Office gør en forskel for personalet og patienterne på Psykiatrisk Afdeling Odense

På Psykiatrisk Afdeling Odenses afsnit er afstanden mellem personale og patienter blevet kortere. Væggene ind til kontoret er væk, og det har betydet mere plads, en bedre relation og mere tid til patienten.

Da Chadi Hammoud i starten af i år blev indlagt på afsnit P50 Ø/V, der er en del af Psykiatrisk Afdeling Odense, var det svært at genkende afsnittet.

Det store glasbur i midten af afsnittet, hvor personalet, sidst han var indlagt, sad og dokumenterede på computere, var væk.

Det skyldes, at hele Psykiatrisk Afdeling Odense har indført den såkaldte ’Front Office’-tilgang på alle afsnit. Front Office går ud på, at personalekontoret flytter ud til patienterne, så kontorarbejdet foregår side om side med de, der er indlagt. Dog er der stadig mulighed for faglig sparring i personalerummet uden patienterne.


- De har mere tid til os, og det er rigtig rart
Selvom glasvæggene kun har været fjernet i cirka en måned, så har det allerede haft positive effekter. For udover at give mere plads, er afstanden mellem patienterne og behandlerne også blevet mindre.


- Jeg har bemærket, at personalet er blevet bedre til at snakke med os. De har fået mere tid til os, og det er rigtig rart, for de lærer os bedre at kende, fordi vi oftere taler om andet end medicin og behandling og det er blevet lettere at spille et spil kort med hinanden, forklarer Chadi Hammoud, der har udviklet sin psykiske sygdom efter et stofmisbrug.

Front Office er en tilgang i den overordnede indsats for at minimere brugen af tvang, og ifølge Selma Mujacic, der er stedfortrædende sygeplejerske på afsnittet, så giver det nye rum gode muligheder for at nedtrappe konflikter, inden de eskalerer


- Vi får en større tilstedeværelse, opmærksomhed og synlighed over for patienterne, og vores relation til dem bliver mere lige. Vi har fået et fælles sted at spise sammen, flere uformelle snakke med patienterne, og jeg kan faktisk ikke sige noget negativt om det, siger hun.

Giver personalet mere overskud

Ved at bringe computeren med ud i fællesområdet betyder det også, at journalføring kan foregå i øjeblikket og med patienten ved siden af. Også det har været en succes.


- Patienterne bliver inddraget mere i deres behandling, og vi kan også vise dem deres medicinskema. Det giver også mere tid til patienterne, når jeg dokumenterer tidstro, fordi det ikke hober sig op og bliver noget, der skal løses sidst på dagen. Vi kan i personalegruppen allerede nu mærke mere overskud, siger Selma Mujacic og suppleres af Chadi Hammoud.

- Jeg er meget mere inde over mine planer, og jeg lærer også personalet bedre at kende, fordi vi får en bedre forståelse for, hvad de arbejder med på computeren, siger han.

Fakta:

I den for nyligt vedtagne Psykiatriplan lægges der op til, at Front Office-tilgangen skal indføres i alle afdelinger, da erfaringerne har vist, at det kan være med til at nedbringe anvendelsen af tvang.yderligere oplysninger fås hos:
  • Oversygeplejerske Psykiatrisk Afdeling Odense, Rikke Sveistrup 24 40 40 78

Siden er sidst opdateret 17-1-2020Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring