Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilTilbage til Skole er indstillet til innovationspris

Tilbage til Skole er indstillet til innovationspris

Satspuljeprojektet "Tilbage til skole", som bliver lavet af Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, er blevet indstillet til innovationsprisen NYT SAMMEN BEDRE, der uddeles af Center for Offentlig Innovation (COI).

- Vi er meget stolte over, at vores projekt er indstillet til innovationsprisen. Tilbage til Skole er nyt. Vores indsats sammen med familierne på tværs af faggrupper og sektorer har gennem de seneste 4 år skabt flotte resultater for børn med psykiske udfordringer og deres familier, siger socialrådgiver Hanne Holm, der har været tovholder i projektet.

Tilbage til Skole er målrettet børn og unge i alderen fra 6 til 20 år med psykisk sygdom. Og med projektet er det lykkes at få 89 procent af de involverede børn og unge med massivt skolefravær tilbage til stabil skolegang, samtidig med at familien er kommet på ret køl.

Successen er så markant, at den sprang i øjnene hos Center for Offentlig Innovation, da de tog fat på at gennemgå de indsendte forslag fra regioner og kommuner.

- Det har været et stort arbejde for juryen, og vi har måttet have de stærke briller frem for at kunne udvælge de innovationer, der lige netop ramte kriterierne bedst.

Vi endte med at nominere fire temmelig forskellige innovationer, som repræsenterer både NYT, SAMMEN og BEDRE.

Det samlede felt viser en offentlig sektor med stor udviklingskraft. Innovationsarbejdet har nået et nyt modenhedsniveau.

Der sker meget for hele tiden at styrke kvaliteten og effektiviteten - ofte drevet af meget ambitiøse medarbejdere," siger centerleder Pia Gjellerup.

FAKTA OM PROJEKTET

Tilbage til Skole er målrettet børn og unge mellem 6-20 år, som er ved at afslutte et forløb med Børne - Ungdomspsykiatrien i Odense.

Skolen er en fundamental platform for børn og unge i deres liv, og et godt og afsluttet skoleforløb er væsentligt for deres fremtidige muligheder. Man ved, at fravær fra skole medfører lavere trivsel, da børnene står uden venskaber og en normaliserende rytme.

Ingen skole betyder derfor også flere genindlæggelser.

Tilbage til Skole har udviklet og implementeret en innovativ metode til arbejdet med netop denne komplekse målgruppe, hvor samarbejde på tværs, klare aftaler og helt tæt opfølgning er blandt de centrale nøgleord.

Teamet bag Tilbage til Skole (socialrådgiver, psykolog og sygeplejerske) har sat deres samlede faglighed i spil til i intensive forløb at arbejde med familier og skoler om at genetablere en almindelig hverdag for målgruppen.

FAKTA OM PRISEN

NYT SAMMEN BEDRE-prisen er den første nationale innovationspris målrettet hele den offentlige sektor.

NYT SAMMEN BEDRE-prisen uddeles til en offentlig innovation, der rummer en løsning på et komplekst samfundsmæssigt problem, er udviklet sammen med andre aktører, har skabt værdi og har spredningspotentiale.
Prisen overrækkes på Innovationsdagen, som COI og COK afholder torsdag den 5. september 2019 i FÆNGSLET i Horsens.

Læs mere om priserne på COIs hjemmeside.


Siden er sidst opdateret 9-8-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring