Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilAugust 2019pilSindssyg god søndag vender tilbage til september

Sindssyg god søndag vender tilbage til september

Som en del af trekantens festuge vil det tidligere sindssygehospital i Middelfart den 1. september kl 11-16 danne rammen om Sindssyg god søndag, der ved hjælp af kunst, debat, foredrag, historie og meget mere kaster lys over psykiatrien i Danmark og forsøger at gøre de besøgende klogere på, hvad det vil sige at have en psykisk sygdom. Der er aktiviteter for personer i alle aldre, og det er gratis at deltage.

Kom og mærk duften af fjollet bagværk til ’Den skøre kagedyst’, bliv klogere på, om kunst og fysisk aktivitet kan have en helbredende effekt på en psykisk sygdom, hør en personlig fortælling om et liv med psykisk sygdom eller kom med på en historisk vandring på det gamle sindssygehospital i Middelfart.

Det er blot nogle af de ting, der sker til Sindssyg god søndag, som i år afholdes den 1. september fra klokken 11-16.
Derudover er der danseforestilling, oplæg ved forfattere, kunst, musik, gøgl, sansesti og personlige fortællinger, og det hele kredser sig om emnet psykiatri og mental trivsel. Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd byder igen i år velkommen til en sindssyg god søndag.

Sindssyg god søndag arrangeres for fjerde år i træk af Middelfart Museum, Psykiatrien i Region Syddanmark og Middelfart Bibliotek som en del af Trekantområdets Festuge. Dagens indslag skal være med til at gøre debatten om personer med en psykisk sygdom mere nuanceret i samfundet generelt, og de sidste år har arrangementet tiltrukket gæster fra mange forskellige kommuner.

I år er der mange aktiviteter for de mindste. Man kan gå igennem sansestien, se (og smag) på de skæve kager, få et grin af ’De splittergale’, opleve danseforestillingen og samtidig lære noget om hvad psykiatri er og hvordan det er at leve med en psykisk sygdom.

Sindssyg god søndag rykker denne gang om i arealet bag museet Psykiatriens Samling i Teglgårdsparken – hvor der i øvrigt er gratis adgang hele dagen. Der vil også være mulighed for at købe mad- og drikkevarer fra Madfabrikken.   
Der er aktiviteter for personer i alle aldre, og der er gratis adgang. Arrangementet starter klokken 11, og programmet for dagen kan ses på: www.trekantfest.dkyderligere oplysninger fås hos:
  • Maiken Nørup, Museumsleder Middelfart Museum: 24 46 47 02
  • Kamilla Krogh Uttrup, Kulturkonsulent i Middelfart Kommune: 88 88 52 19

Siden er sidst opdateret 2-8-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring