Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilJuni 2019pilFørste uddannelsesforløb for tidligere patienter vel overstået

Første uddannelsesforløb for tidligere patienter vel overstået

Det første hold på et helt nyt uddannelsesforløb for tidligere patienter i Psykiatrien i Region Syddanmark har færdiggjort peer-uddannelsen. Peer-medarbejdere er tidligere psykiatribrugere, som bruger deres erfaringer til at hjælpe nuværende patienter. Første hold blev færdige 4. juni, og de skal nu ud på sengeafsnit eller i den ambulante psykiatri.

Som en ekstra støtte til patienterne i syddansk psykiatri er regionen ved at uddanne peer-medarbejdere til at støtte og give gode råd til nuværende patienter. På peer-uddannelsen undervises der blandt andet i at håndtere kommunikation med patienterne.

- Det har været et dejligt inspirerende uddannelsesforløb, hvor selve meningen med peer-arbejde har været tydeliggjort. Jeg har lært meget om peer-arbejde, men også om mig selv, og hvordan jeg kan bruge mig selv i arbejdet med andre. Det har været udviklende, og jeg glæder mig til at komme i gang, fortæller Denja Meins, som er en af seks nye peer-medarbejdere.

De nye medarbejdere kommer med et unikt kendskab til hele det psykiatriske forløb, og så er det håbet, at de kan fungere som rollemodeller for de nuværende patienter ved at vise, at der er et liv på den anden side af sygdommen.

- Jeg håber, jeg kan bidrage med en positiv vinkel. Når man bliver ramt af en psykisk sygdom, så kan det være nødvendigt at ændre tilværelsen lidt, men det kan stadig sagtens blive godt og fint. Jeg kan forhåbentlig give håb og inspiration til, hvordan man kommer igennem sit forløb på en god måde, siger Denja Meins.

 

Initiativ skal skabe tryghed for patienter

Det nye uddannelsesforløb er blevet til i et samarbejde mellem Vejle Kommune og PsykInfo - Psykiatrien i Region Syddanmark. Vejle Kommune har udviklet kurset og stiller deres erfaring og kompetencer til rådighed for psykiatrisygehuset. I regionen er man ikke i tvivl om, at peer-medarbejderne kommer til at være til gavn for patienterne, som kan drage nytte af peer-medarbejderens unikke erfaringer.

- Det handler om at skabe nogle gode og trygge rammer for vores patienter, og det kan peer-medarbejderne hjælpe med. Det skaber tryghed at møde en, man kan spørge til råds, som har været igennem systemet og som ved, hvordan det er. Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at det nye uddannelsesforløb er en god idé, fortæller Thies Mathiasen, formand for Psykiatri- og socialudvalget.

Efter det afsluttede forløb er et nyt hold peer-medarbejdere klar til at starte på uddannelsen. Det nye hold starter medio september. Målet er, at alle afdelinger skal have en peer-medarbejder ansat.yderligere oplysninger fås hos:
  • Ulla Lindgren, Centerleder hos PsykInfo: 9944 4506 / Ulla.Lindgren@rsyd.dk
  • Thies Mathiasen, Formand psykiatri- og socialudvalget: 4040 7746 / tm@rsyd.dk

Siden er sidst opdateret 3-6-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring