Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilApril 2019pilTidligere patienter skal fremover hjælpe syddanske psykiatribrugere

Tidligere patienter skal fremover hjælpe syddanske psykiatribrugere

Nu starter et helt nyt uddannelsesforløb for tidligere patienter hos Psykiatrien i Region Syddanmark. Efter forløbet skal deltagerne fungere som såkaldte peermedarbejdere ude på psykiatriens afdelinger, hvor de skal hjælpe patienterne ud fra deres personlige erfaringer.

Når man slider med en psykisk sygdom, kan det somme tider være svært at se, hvordan man kan få det bedre og komme ud på den anden side. Den udfordring forsøger Psykiatrien i Region Syddanmark i samarbejde med PsykInfo nu at imødekomme ved at uddanne et hold tidligere patienter til peermedarbejdere. De tidligere patienter er i dag ansatte i fleksjob som lokale PsykInfo-medarbejdere med brugerbaggrund.

- Jeg håber, at vi som peermedarbejdere kan bidrage med noget nyt og positivt til afdelingerne. Vi har jo selv været der, hvor patienterne er lige nu. Derfor kan vi fungere som det gode eksempel på, at der er et liv på den anden side af sygdommen, siger Charlotte Vestergaard Jensen, som er en af de nye peermedarbejdere.

Den første uddannelsesdag fandt sted d. 29. april, og forløbet vil nu fortsætte hen over de næste par måneder. Uddannelsen gennemføres i samarbejde med Vejle Kommune og består af syv uddannelsesdage fordelt på syv uger. Formålet med de nye medarbejdere er at give patienterne en form for rollemodeller, der kan give dem håb for fremtiden.

Erfaringerne skal udnyttes bedst muligt

På det første hold uddannes seks peermedarbejdere. De vil blandt andet modtage undervisning i, hvordan man håndterer kommunikationen med patienterne, deres nye rolle som mentor og hvordan man kan formidle sine egne levede erfaringer. Alle sammen emner, som ifølge Ulla Lindgren, der er centerleder hos PsykInfo, er vigtige at tage op.

- Den her uddannelse er meget vigtig, Vi vil gerne give patienterne noget ekstra, og det tror jeg bestemt, at peermedarbejderne kan bidrage til. De kommer med en enorm erfaring, som kan være rigtig positiv, når den bruges ude på afdelingerne. Men det er også vigtigt, at de lærer, hvordan den erfaring bedst kan bruges til nytte for patienterne, siger hun.

Det første hold peermedarbejdere vil være færdiguddannet den 4. juni, hvorefter et nyt hold vil starte op. Målet er, at alle afdelinger i Psykiatrien i Region Syddanmark skal have en peermedarbejder ansat.
 yderligere oplysninger fås hos:
  • Ulla Lindgren, Centerleder hos PsykInfo: 99444506 / Ulla.Lindgren@rsyd.dk
  • Ole Ryttov, Sygeplejefaglig direktør: 99444803 / Ole.Ryttov@rsyd.dk

Siden er sidst opdateret 3-6-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring