Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMarts 2019pilNy app hjælper unge med at mestre psykisk sygdom i hverdagen

Ny app hjælper unge med at mestre psykisk sygdom i hverdagen

Et liv med psykisk sygdom bringer mange udfordringer med sig. Dette har børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark forsøgt at imødekomme ved hjælp af nyt indhold målrettet deres patienter til appen ”Mit Sygehus.” Indholdet er udviklet i samarbejde med unge, der har erfaring med psykisk sygdom.

Opmuntrende citater, målsætningsværktøjer og en vidensbase fyldt med alt fra information om psykisk sygdom til personlige historier og oplevelser fra andre brugere. Det er nogle af de funktioner, patienter i børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark nu har adgang til gennem appen ”Mit Sygehus.” Indholdet er udviklet af børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark under projekt ”Viden viser vej,” som er finansieret af VELUX FONDEN.

Det nye indhold i appen er resultatet af et længere forløb, hvor unge med psykiske lidelser har bidraget som medudviklere og testpersoner. På den måde har man sikret sig, at appen passede til målgruppen, inden den for alvor bliver taget i brug på afdelingen efter den nyligt afsluttede testperiode.

- Det er vigtigt for os, at appen har et indhold, der kan give de unge interesse for at tage et aktivt ansvar i egen behandling. Det har vi forsøgt at sikre gennem dette projekt. Her tror jeg en vigtig faktor har været, at de unge selv har haft mulighed for at være aktive i udviklingen af indholdet, siger oversygeplejerske hos Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, fra Lene Granhøj.

Mit Sygehus var indtil for nyligt kendt som Mit Forløb i Region Syddanmark. Det nye navn har ikke haft betydning for appens funktionalitet.

 

Nu skal appen for alvor ud på afdelingerne

Projektet er blevet evalueret både under og efter udviklingen. Her er både patienter og behandlere af flere omgange blevet spurgt til deres oplevelse af appen. Det har resulteret i løbende forbedringer af værktøjet.

Evalueringen viser, at medarbejderne ser potentiale i appen som supplement til den eksisterende behandling. De børn og unge, som har testet Mit Sygehus, har også en overvejende positiv oplevelse af appen og anser den som et brugbart værktøj til at mestre egen sygdom og situation.

- Det har været utroligt givende at hjælpe til med at udvikle noget, der kan gøre en forskel i psykiatrien. Under min egen behandling manglede jeg virkelig et værktøj som dette, der kunne skabe lidt samling og struktur på behandlingen, siger Laura Schmidt, som tidligere har været tilknyttet børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark og har bidraget både som medudvikler og som testperson under projektet.

Mens evalueringen afdækker positive tendenser og potentialer, vil den egentlige effekt af at inddrage og kommunikere med børn og unge ved hjælp af Mit Sygehus først vise sig på længere sigt. I den kommende tid præsenteres appen for sygehusets børne- og ungdomsafdelinger og der afholdes workshops, så flere får kendskab til den. Derefter kan den blive anvendt i behandlingen i bredere omfang end i testperioden, hvor kun udvalgte medarbejdere og patienter har haft adgang til den.
 yderligere oplysninger fås hos:
  • Kirstine Skytt Mikkelsen - 24 79 83 15 / Kirstine.Skytt.Mikkelsen@rsyd.dk

Siden er sidst opdateret 25-3-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring