Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilFebruar 2019pilRøde Kors besøgstjeneste starter op hos Retspsykiatri Syddanmark i Middelfart

Røde Kors besøgstjeneste starter op hos Retspsykiatri Syddanmark i Middelfart

Et helt nyt samarbejde er blevet indgået mellem Røde Kors og Retspsykiatri Syddanmark i Middelfart. Samarbejdsaftalen er netop blevet underskrevet, og man er nu klar til at rekruttere frivillige, der har lyst til og mod på at blive besøgsven for et menneske indlagt på afsnit P6. Der er tale om et helt nyt koncept, der så vidt vides, ikke eksisterer noget andet sted i landet.

Med den nye besøgstjeneste: Et Anker åbnes der nu op for, at den enkelte patient kan få besøg af en frivillig fra Røde Kors. Det vil være et kærkomment afbræk i hverdagen som indlagt og værdifuldt, simpelthen fordi mødet ikke er forbundet hverken til en fortid med kriminalitet eller en nutid med sygdom, men blot er et frivilligt møde mellem to mennesker. 

Derudover vil en besøgsven kunne bringe indtryk fra verden udenfor med ind til patienten og være med til at vedligeholde billedet af samfundet udenfor til den dag, hvor patienten skal ud og være en del af dette igen.

- Vores frivillige kommer med medmenneskeligt nærvær og en oprigtig interesse i at opbygge en relation, til glæde og opmuntring for patienten. Og som frivillig er man ikke interesseret i hverken dom eller diagnose. Det handler i stedet om at se mennesket bagved, siger Anni Brejnholt, der er udviklingskonsulent hos Røde Kors.

”Et Anker” og et holdepunkt
Iflg. den danske ordbog er et anker noget, der forhindrer et skib i at drive væk- i overført betydning et fast holdepunkt. Og det er netop meningen med besøgstjenesten: ’Et Anker’ – at Røde Kors frivillige kan blive et fast holdepunkt for mennesker, der opholder sig på et retspsykiatrisk afsnit.

Mange af patienterne på P6 på Middelfart Psykiatriske afdeling har intet eller kun et meget skrøbeligt netværk og oplever kun sjældent at få besøg. Det betyder, at de kun oplever samvær med de få andre patienter på afsnittet og med behandlere og personale.

- samarbejdet med Røde Kors og P6, er meget kærkommet og en rigtig fin måde for vores patienter, at skabe kontakt og relation til andre mennesker på. Vores patienter er ofte belastet af forskellige holdninger og fordomme omkring det at være psykisk syg og have en dom. Det eneste vores patienter rigtig gerne vil, er at være så normale som muligt. Jeg håber at besøgstjenesten ” et anker ” kan være med til at løfte patienternes selvværd og give dem et håb om fremtiden, siger funktionsleder på afsnit P6 Anna Bøge.

Besøgene finder sted ca. hver anden uge og kan bestå af samtaler, spil, madlavning, fitness, badminton eller hvad man ellers kan finde ud af at organisere indenfor rammerne af P6. Besøgsvenner skal være mindst 25 år og skal – før de bliver matchet med en patient – gennemgå et lille kursus, hvor de bliver klædt på til opgaven.

Hvis du kunne tænke dig at høre mere om denne helt nye aktivitet og evt. melde dig som frivillig, så kontakt aktivitetsleder Mette Bugge på telefon 53 82 25 30 eller e-mail: middelfart.anker@rodekors.dkyderligere oplysninger fås hos:
  • Anni Brejnholt, udviklingskonsulent Dansk Røde Kors tlf: 21 38 95 69
  • Mette Bugge, aktivitetsleder Dansk Røde Kors, Middelfart tlf: 53 82 25 30
  • Anna Bøge, funktionsleder P6 Retspsykiatri Syddanmark tlf: 99 44 83 10

Siden er sidst opdateret 4-2-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring