Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilDecember 2018pilMonika Pankiewicz vandt titlen som årets forskertalent

Monika Pankiewicz vandt titlen som årets forskertalent

Psykiatriens Forskningsdag blev afholdt den 6. december i Fredericia. Her fik fire forskere fra Psykiatrien i Region Syddanmark tildelt priser for deres arbejde. Hovedprisen gik til Monika Pankiewicz fra Psykiatrisk Afdeling Aabenraa.

- Vinderen er en stærk person i opbygning af forskning i et geografisk område, hvor der ikke tidligere har været megen forskning. Hun understøtter på den måde på fornem vis intentionerne i regionens forsknings-strategi, læser lægefaglig direktør hos Psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert, op fra indstillingen til prisen for årets forskertalent.

Monika Pankiewicz’s navn lyser op på skærmen, og hun modtager sin pris med et stort smil. Hun forventer at aflevere sin Ph.d. afhandling om prævalens og risikofaktorer for infektioner hos patienter med skizofreni i januar 2019. Her har hun undersøgt, hvorvidt disse patienter i højere grad oplever infektioner grundet risikofaktorer som misbrug og somatiske sygdomme. Hun håber, at hendes forskning en dag vil komme til at gøre gavn ude på afdelingerne.

Klik her for at se i fuld skærm
Monika Pankiewicz

- Jeg føler mig beæret, det er stort at få anerkendelse for sit arbejde. Her i Sønderjylland er man ved at opbygge et meget unikt tværfagligt forskningsmiljø, og det er jeg enormt glad for at være en del af. Den her pris giver spark i den rigtige retning, og jeg får fornyet energi til den videre forskning, siger Monika Pankiewicz, som fra februar starter som overlæge ved Psykiatrisk Akutmodtagelse i Aabenraa.

Fokus på forskning

Monika Pankiewicz fik sin pris under Psykiatriens Forskningsdag i Fredericia, som i år blev afholdt for 11. gang. Denne gang med rekord i fremmøde, hvor hele 190 havde tilmeldt sig. Dagens fokus var på sårbarhed og stress, og det tema var gennemgående i hele programmet.

På dagen kunne man blandt andet høre Rasmus Willig fortælle om sin forskning i stress, og senere på dagen kunne man møde Camilla Lykke. Hun er tidligere patient, og sammen med sin far fortalte hun om sine personlige oplevelser med psykisk sygdom. Dagen blev afsluttet med en hyldest af årets ph.d.’er og prisuddeling.

Nye priser

For første gang i år var det ikke blot én pris den lægefaglige direktør hos Psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert, skulle uddele.

Derimod kunne hele fire forskere tage hjem med en fornem titel for deres arbejde.

Årets Fundingpris gik til Rikke Wesselhöft for hendes store succes med at indhente eksterne midler til forskningen.

Mira Llieva og Tanja M. Sheldrick-Michel delte titlen som årets forfatter for deres dygtighed til at at få deres artikler bragt i særligt anerkendte forskningstidsskrifter.

De nye priser begrundes af Anders Meinert med, at det også er nødvendigt at anerkende andre sider af forskningen, som publicering og indhentning af eksterne bevillinger.

Kontakt

  • Anders Meinert Pedersen: 99 44 48 02

 
Siden er sidst opdateret 7-12-2018Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring