Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilJuni 2018pilIndvielse: Fire psykiatriske behandlingsstilbud er flyttet sammen på havnen i Odense

Indvielse: Fire psykiatriske behandlingsstilbud er flyttet sammen på havnen i Odense

Lokalpsykiatri Odense blev indviet onsdag d. 30. maj, og patienterne var med helt fremme i forreste række med tale og snoreklip.

Mens solen strålede fra en skyfri himmel på havnefronten i Odense, var der linet op til indvielse af Lokalpsykiatri Odense på Toldbodhusevej 4 et stenkast derfra.

Region Syddanmark har hermed samlet 13 behandlingstilbud, der tidligere lå spredt i Odense, på en enkelt adresse i et moderne havnenært etagebyggeri.

De 120 gæster var samlet i foyeren sidst på eftermiddagen for at fejre det nye hus, der helt som planlagt stod færdigt i februar, blev taget i anvendelse i marts og i dag er i fuldt vigør.

Regionsrådsformand Stephanie Lose fik som den første ordet ved arrangementet.

- Målet med at samle Lokalpsykiatrien og Afdelingen for Traume- og Torturoverlevere er, at patienten kan leve et hverdagsliv som alle andre, men hvor der stadig er en åben dør og hjælp at finde i nærheden - og det må man sige er lykkedes med de flotte rammer, som vi indvier i dag, sagde Stephanie Lose, og ønskede patienter og medarbejdere tillykke med det nye hus.

Helt i tråd med Region Syddanmarks ønske om at sætte patienten i centrum klippede Stephanie Lose det røde bånd sammen med en repræsentant fra patient-pårørenderådet ved Psykiatrisk Afdeling Odense, Sara Jacobsen, som herefter fik ordet.

Snoreklip til indvielse af Lokalpsykiatri i Odense, fotograf Nils Svalebøg
Fotograf Nils Svalebøg
 
De nye omgivelser var for Sara Jacobsen også et brud med de gamle trygge rammer i Bjerggade. Men heldigvis var det en god oplevelse at få ny adresse. For behandlerne er fulgt med og man bliver stadig mødt af smilende medarbejdere i receptionen, der byder patienterne velkommen.

- Da jeg kom herned første gang, sad der et par skønne sekretærer og smilede, de er her stadig med deres gode humør, sagde Sara Jacobsen.

Formand for psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark, Thies Mathiasen, sendte en særlig tak til medarbejderne, som nu er flyttet sammen på den ny adresse. De har været involveret undervejs i projektet og har på den måde været med til at præge byggeriet.

- Der skal også lyde en ros til ledere og medarbejdere fra Psykiatrisk Afdeling og Afdeling for Traume- og Torturoverlevere.
- Jeres store engagement og involvering har givet et godt fundament i hele forløbet. Det har betydet smidige arbejdsgange omkring de nødvendige beslutninger og har i høj grad bidraget til det gode resultat, vi står med her i dag, sagde Thies Mathiasen.

Odense Kommune er glad for den nye lokalpsykiatri

Næstformand for by- og kulturudvalget i Odense kommune, Kristian Guldfeldt bød på vegne af Odense den nye lokalpsykiatri velkommen og overbragte lykønskninger fra kommunen.

- Vi er rigtig glade stolte over, at Region Syddanmark har valgt at investere i Odense med dette projekt. Ikke kun fordi vi er ret vilde med beliggenheden, men også fordi vi i Odense ønsker og arbejder for at alle skal kunne leve det gode liv.

Fakta om Lokalpsykiatri Odense

Psykiatrien i Region Syddanmark samler med Lokalpsykiatri Odense flere ambulante regionale funktioner og Lokalpsykiatri Odense er nu Region Syddanmarks største lokalpsykiatri på 5.190 kvadratmeter.

Huset rummer ambulant behandling af alle psykiatriske lidelser for voksne over 20 år. Lokalpsykiatri Odense er placeret tæt på havnefronten i Odense på adressen Toldbodhusevej 4. i et fire etager højt byggeri udformet i en vifte med tre arme, der indeholder husets funktioner.

I det nye hus har psykiatrien ud over Afdeling for Traume og Torturoverlevere samlet 12 ambulante teams, som tidligere var spredt på fire matrikler i Odense.

Og medarbejderne kan nu arbejde tættere sammen på tværs af funktionerne og dermed give borgerne mere sammenhængende behandlingsforløb.

HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S er totalentreprenør på byggeriet, og har arbejdet sammen med KPF Arkitekter og Rambøll om projektet.

Lokalpsykiatri Odense er den 12. lokalpsykiatri i Region Syddanmark. Som planlagt stod bygningen klar i februar 2018 og indflytningen har fundet sted i løbet af foråret. Første spadestik blev taget 12. september 2016, og det er lykkedes at overholde byggeriets tidsplan såvel som anlægsbevillingen på 76 millioner kroner.

Yderligere oplysninger:

  • Ledende overlæge Psykiatrisk Afdeling Odense Sonja Rasmussen: 99 44 89 02
  • Afdelingsleder Afdeling for Traume- og Torturoverlevere Ulla Wernberg-Møller: 29 13 16 17
     Siden er sidst opdateret 1-6-2018Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring