Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilApril 2018pilPsykInfo-ambassadører talte 270 gange i 2017

PsykInfo-ambassadører talte 270 gange i 2017

Ambassadørerne i PsykInfo har selv oplevet hvordan det er at have en psykisk lidelse eller være pårørende til en, og den erfaring brugte de 270 gange sidste år til at fjerne tabuiseringen af at have en psykisk sygdom og øge vidensniveauet de steder, hvor de holdte oplæg.

Der var stor interesse for at høre om psykiske sygdomme og livet med en i 2017. Hele 270 gange havde skoler, jobcentre, virksomheder og lignende besøg af en ambassadør fra PsykInfo, Psykiatrien i Region Syddanmark. Ambassadørerne blev i marts nomineret til årets frivillighedspris i Region Syddanmark.

Ambassadørerne har selv oplevet at have en psykisk lidelse tæt på livet. Enten på egen krop eller hos en af de nærmeste, hvilket pårørende-ambassadørerne kan fortælle om.

Der bliver lyttet til ambassadørerne
En af dem, der er ambassadør og sidste år var ude at sprede viden og fjerne tabuer om psykiske sygdomme, er Anne Solgaard på 49. Som pårørende tager hun primært ud til fagprofessionelle i region og kommune og giver dem et indblik i den verden, der er blevet en del af hendes liv.

- Det er dejligt at få mulighed for at viderebringe sine egne input Min oplevelse er, at der bliver lyttet til, hvad jeg siger, og der bliver spurgt meget ind til det. For alle vil gerne forbedre de steder, hvor det er muligt. Personalet handler ud fra det, de er overbeviste om er det bedste, men her kan jeg komme ind og nuancere tingene lidt, siger hun.

Berigende fællesskab
Anne Solgaard har været ambassadør siden 2015, og hun nyder både at viderebringe sin egen viden og samtidig møde andre, der har erfaring med psykiske lidelser.

- Hvis det at jeg sår nogle frø bare kan bare hjælpe lidt i sidste ende – så er det rigtig fint. Jeg håber at kunne være med til at bygge bro mellem systemerne i fællesskab med de andre ambassadører. Vi mødes et par gange om året, og det er meget berigende, for vi kan kende hinandens historier og forløb – men samtidig lære en masse nyt, siger hun.

Er med til at gøre en forskel
En anden ambassadør er Jørgen Jensen, og han har stort set været med fra start. Han føler, at han gør en kæmpe forskel, når han holder oplæg, og han vil kun anbefale andre at blive en del af fællesskabet.

- Må jeg kun nævne én god grund til at være ambassadør? Den vigtigste er, at man har en unik mulighed for at være med til at bryde tabuet om, at det kun er de helt tossede, der har en psykisk lidelse. Alle kan blive ramt, og vi er ikke så farlige. Der bliver virkelig lyttet til mig fra de studerende, som jeg primært er ude og fortælle min personlige historie til, siger han.

Kunne du tænke dig at blive PsykInfo-ambassadør og hjælpe personer, der har en psykisk lidelse? Hør mere om ambassadør-arbejdet ved at skrive til psykinfo@rsyd.dk eller ringe til telefon 9944 4546.
 yderligere oplysninger fås hos:
  • Centerleder i PsykInfo, Ulla Lindgren. Telefon: 2018 2196

Siden er sidst opdateret 16-4-2018Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring