Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilKARRIEREpilUddannelse i psykiatrienpilLægepilPsykiatrisk ForskerakademipilPSYK O og Forskerakademiet til årsmøde i Dansk Psykiatrisk Selskab

PSYK O og Forskerakademiet til årsmøde i Dansk Psykiatrisk Selskab

Årsmøde i Dansk Psykiatrisk Selskab, Nyborg 15.-17. Marts 2018

 

Af Mikkel Højlund og Helena Sandgreen

 

Hvert år holder Dansk Psykiatrisk Selskab årsmøde hvor ny forskning og andre psykiatrifaglige emner diskuteres. I år var Psykiatrien i Region Syddanmark blandt andet repræsenteret af medlemmer fra Psykiatrisk Forskerakademi og PSYK-O, som er en gruppe for medicinstuderende med interesse for psykiatri. 

 

Medlemmerne af PSYK-O fik sig en helt særlig oplevelse. Ingen af de studerende der var med, havde oplevet det før, og generelt var der stor positiv overraskelse. Især var medlemmerne meget glade for de spændende faglige oplæg og den behagelige sociale atmosfære. 

 

I fredagens program var der Pontoppidan konkurrence, hvor Mikkel Højlund fra Psykiatrisk Forskerakademi deltog med et oplæg om antipsykotika-forbruget i Skandinavien. Pontoppidan-konkurrencen er en årligt tilbagevendende begivenhed hvor unge forskere kan præsentere deres resultater for en jury som udvælger de tre bedste bidrag efter relevans og formidling. I år gik præmierne til studier der undersøger risikoen for demens efter elektrochok-behandling, sammenhængen mellem gener og risikoen for depression og om hvorvidt brugen af tolke påvirker udfaldet af kognitiv adfærdsterapi i traumebehandling.

 

Lørdag indgik Peter Schøler fra psykiatrisk forskerakademi i symposium om alkoholafhængighed, der var præsenteret af Psykiatrisk Afdeling Odense under lektor Anette Søgaard Nielsen. Her fremlagde han om "Relief-Reward"-misbrugspatientens profil og betydning for behandlingssucces.  

 

Både Mikkel Højlund og Peter Schølers oplæg blev taget rigtig godt imod af publikum, og de skal fremlægge deres forskning igen til april på kongres ved European Psychiatric Association. 

Psyk O - DPS Årsmøde 2018

 

Psyk-O medlemmer samt en enkelt fra søsterforeningen PMS til morgenmad, inden fredagsprogrammet på DPS årsmøde


Siden er sidst opdateret 28-10-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring