Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMarts 2018pilBedre patientrammer på nyt psykiatribyggeri i Vejle

Bedre patientrammer på nyt psykiatribyggeri i Vejle

Mere plads, bedre muligheder og patienten i centrum er blandt konklusionerne efter det første år i drift på Danmarks første OPP-psykiatribyggeri i Vejle.

Psykiatrisk Afdeling Vejle og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle flyttede i februar 2017 ind på Nordbanen 5 som en del af Danmarks første psykiatri-sygehusbyggeri bygget i offentligt privat partnerskab (OPP). Både på afdelingen og i ambulatoriet er der tilfredshed med de nye rammer.

- Jeg synes, det første år er gået godt. Patienterne virker glade for de nye rammer, og det er vigtigt for os, fortæller Klaus Müller-Nielsen, der er ledende overlæge i Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland.

- Vi er rigtig tilfredse med de nye rammer. Vi bor nu i et moderne psykiatrisygehus med god plads, gode lokaler og flot natur, forsætter han.

Patienten i centrum

Også Psykiatrisk Afdeling Vejle er glade for de nye rammer, der blandt andet udstiller kunst, som patienterne selv er med til at skabe. De nye rammer giver patienterne mulighed for fordybelse, men også mulighed for mere fysisk aktivitet, da psykiatribyggeriet blandt andet indeholder en ny sportshal.

- Der er langt bedre muligheder for at dyrke fysiske aktiviteter end tidligere, og det er et stort fremskridt. Vi har blandt andet fået en sportshal, som patienterne kan benytte i dag- og aftentimerne. Vi har også fået en god madordning, og jeg kan mærke, at de nye rammer har betydning for patienterne, fortæller Connie Thurøe Nielsen.

Dette bakkes op af Dorthe Randi Schmidt, der sidder med til ledermøder som patientrepræsentant.

- Jeg kan godt synes, der er lidt for meget glas og gennemsigtighed, men det er et smukt byggeri, hvor der er lyst og godt med plads. Det giver en fornemmelse af åbenhed. Cafeteriet er også rigtig godt, hvor både patienter, pårørende og personale sidder og spiser. Der er en fællesskabsånd, som er med til at signalere, at her er vi alle lige, fortæller Dorthe Randi Schmidt.

De forbedrede rammer sætter patienten i centrum, og også på behandlingsfronten er der godt nyt for patienterne.

- Det, at vi har fået samlet døgnafsnittene i Vejle og Kolding nu udelukkende på Nordbanen 5 i Vejle, gør det nemmere at have et godt samarbejde omkring behandlingsstrategier. Vi har valgt så vidt muligt at opdele patienterne i forhold til diagnosegrupper. Det betyder, vi bliver bedre til en mere specialiseret og målrettet behandling, og jeg er sikker på, det kommer patienterne til gode og skaber mere tryghed og forudsigelighed, slutter Connie Thurøe Nielsen.

 

Fakta:

OPP står for offentligt-privat partnerskab og er et samarbejde mellem en offentlig myndighed og et privat selskab om et specifikt byggeprojekt.

Byggeriet blev indviet 3. februar 2017 og er på i alt 17.000 kvadratmeter.

Det rummer døgnafsnit, psykiatrisk akutmodtagelse, de særlige pladser – og et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium.

Team OPP, der stod bag byggeriet, består af: PKA, PensionDanmark, Sampension (investorer), MT Højgaard (opførelse) og DEAS (drift og vedligehold). DEAS står for drift og vedligehold de første 25 år.

Læs mere på http://psykiatrienisyddanmark.dk/wm367710
  Yderligere oplysninger fås hos:
  • Connie Thurøe Nielsen, ledende overlæge i Psykiatrisk Afdeling Vejle, tlf. 9944 7502
  • Klaus Müller-Nielsen, ledende overlæge i Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, tlf. 9944 6502

Siden er sidst opdateret 28-3-2018Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring