Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMarts 2018pilFuldt hus til konference om selvmordsforebyggelse

Fuldt hus til konference om selvmordsforebyggelse

​For 13. gang arrangerede Center for Selvmordsforebyggelse i Odense onsdag den 7. marts den årlige konference om selvmordsforebyggelse. 165 klinikere, ledere og andre fagfolk var mødt op i Kolding til en vellykket dag med mange spændende oplæg.


Der var ikke mange ledige røde stole eller stille øjeblikke i auditoriet på Kolding Uddannelsescenter torsdag den 7. marts. Her var Center for Selvmordsforebyggelse fra syddansk psykiatri rykket ind som arrangør af den årlige konference i selvmordsforebyggelse.


En tilbagevendende succes
I år var 13. gang, og 165 mennesker fra hele landet var mødt frem for at høre om noget af den nyeste forskning indenfor området. Der var stor variation i de forskellige oplæg, som kredsede sig om alt fra tro og håb som en ressource i indsatsen mod selvmord og hvordan de pårørende og efterladte med fordel kan inddrages i både forskning og behandling.
 

Stine Kamionka, Center for Selvmordsforebyggelse, var meget tilfreds med dagens forløb, og hun fortæller mere om den succesfulde konference her:

 

Niels Christian Hvidt er teolog og bidrog med en for mange ukendt vinkel i hele snakken om at forebygge selvmord og selvskade. Nemlig tro og håb som en ressource i behandlingen. Hvad det mere præcist går ud på, kan man høre ham fortælle her.


Dagen blev sluttet af med et fint besøg fra England i form af Keith Hawton, der er professor ved Oxford Universitet og i mange år har forsket i at forebygge selvmord og selvskade især blandt unge mennesker. Han fortæller her om, hvordan de elektroniske midler i dag kan opmuntre til at skade sig selv – men at de også kan være vejen til at få ændret på den kedelige tendens, hvor flere og flere unge skader sig selv.

 
Siden er sidst opdateret 19-3-2018Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring