Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMarts 2018pilSyddansk psykiatri lever op til hurtig udredning

Syddansk psykiatri lever op til hurtig udredning

Netop offentliggjorte data på esundhed.dk viser, at Psykiatrien i Region Syddanmark ligger i top hvad angår overholdelse af udredningsretten på 30 dage.

Det er Sundhedsdatastyrelsen, der 9. marts har offentliggjort monitoreringsdata for udredningsretten for 4. kvartal 2017 for alle landets regioner.

Tallene viser, at Psykiatrien i Region Syddanmark ligger helt i top både på det voksenpsykiatriske og på det børne- og ungdomspsykiatriske område. Således overholdes udredningsretten i 97 procent af tilfældene på voksenområdet, mens retten til hurtig udredning på det børne- og ungdomspsykiatriske område overholdes i 99 procent af tilfældene.

På landsplan overholdes udredningsretten i børne- og ungdomspsykiatrien i 90 procent af tilfældene og på voksenområdet er det landsækkende tal 94 procent.

- Vi opnår kun et så flot resultat med skarp fokus fra medarbejderne. Og jeg er fuld af respekt for den indsats og energi, der ligger bag den flotte målopfyldelse. Det er rigtig godt arbejde, siger Thies Mathiasen, formand for psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark.

- Det er meget tilfredsstillende at se frugten af vores målrettede indsats slå så flot igennem. Vi har fået styr på registreringspraksis og patienterne ses hurtigere, siger administrerende direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark, Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

FAKTA

Udredningsretten blev indført 1. januar 2014 i Region Syddanmark, og resten af landet kom med året efter. Med udredningsretten har alle henviste patienter ret til udredning inden for 30 dage. Alternativt skal der udarbejdes en udredningsplan.

Behandlingen skal startes op indenfor 30 kalenderdage eller efter endt udredning eller modtagelse af henvisning til behandling.

Yderligere oplysninger

Charlotte Rosenkrantz Josefsen: 99 44 48 01

Thies Mathiasen: 40 40 77 46
 
Siden er sidst opdateret 9-3-2018Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring