Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilFebruar 2018pilPsykInfo-konference skal hjælpe med at knække stress-kurven

PsykInfo-konference skal hjælpe med at knække stress-kurven

PsykInfo, Psykiatrien i Region Syddanmark, arrangerer torsdag den 8. februar i samarbejde med Cabi en halvdagskonference, der for alvor skal hjælpe med at få knækket stress-kurven hos de syddanske virksomheder. Nøglen er at kigge på de mange faktorer, der spiller ind i en stress-sygdom.

Ifølge stressforeningen oplever 430.000 danskere dagligt symptomer på alvorlig stress på arbejdspladsen. Længe har vi i civilsamfundet forsøgt at sætte fokus på problemet, men det har endnu ikke for alvor haft en betydelig effekt.

Det forsøger PsykInfo at påvirke ved det halvdagsseminar, der finder sted torsdag den 8. februar på Hindsgavl i Middelfart. Her deltager mange ledere fra erhvervslivet i Region Syddanmark, og de kommer forhåbentlig alle klogere hjem med en række værktøjer til at dæmme op for stress på arbejdspladsen.

Blandt oplægsholderne er tidligere minister Manu Sareen, der selv har været ramt af stress og nu er formand i stressforeningen. Derudover kommer direktør i Søfartsstyrelsen Andreas Nordseth og fortæller om deres stresspolitik, hvor der tages hånd om udfordringerne fælles.

Fokus kommer denne dag til at være lidt anderledes i forhold til den tilgang, man normalt har til sygdommen. Det fortæller PsykInfo-konsulent Jesper Lai Knudsen

- Det er vigtigt med sådan et arrangement, fordi alle tal siger, der kommer flere og flere med stress. Kurven er ikke blevet knækket, så måske handler det om at snakke om, hvorfor folk bliver ramt af stress på en anderledes måde, siger han og fortsætter.

- Tidligere har man primært fokuseret på individuelle redskaber og samtidig peget på, at det er chefen eller den stressramte selv, der skal arbejde med nogle ting. Men der er en meget større kompleksitet i stress, og det er en opgave, der skal løses i fællesskab, siger Jesper Lai Knudsen.

Konferencen arrangeres for femte år i træk i samarbejde med virksomhedsnetværket Cabi, der kæmper for bedre arbejde til flere mennesker. Ifølge PsykInfo-repræsentanten skyldes det lange samarbejde, at begge parter kan drage nytte af hinanden.

- Cabi er en rigtig god samarbejdspartner med et højt fagligt niveau, og vi kan begge hjælpe hinanden med at få udvidet vores netværk og få kontakt til nye virksomheder og organisationer, så det er meget gavnligt, siger han.

Det fulde program kan hentes her, og pressen er meget velkomne til at deltage på dagen.yderligere oplysninger fås hos:
  • Psykinfo-konsulent Jesper Lai Knudsen: jlk@rsyd.dk / 9944 4508

Siden er sidst opdateret 5-2-2018Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring