Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

PsykInfos trivselsindsats fortsætter i 2018

Der arbejdes fortsat i det kommende år med at sætte trivsel på skoleskemaet på alle ungdomsuddannelser i Syddanmark. Den regionale PsykInfo-afdeling fortsætter den store indsats overfor ledere, lærere og elever, så der forhåbentlig er færre unge, der dropper ud af deres uddannelse som et resultat af dårlig mental trivsel.
 

60 uddannelsessteder har haft besøg af PsykInfo, siden man for nogle år siden startede en storstilet indsats for unge under uddannelses trivsel.
 

Det er bevist, at mental trivsel hænger sammen med evnen til at lære nye ting, og derfor har den regionale PsykInfo-afdeling, der hører under Syddansk psykiatri, arbejdet for at få sat trivslen på skoleskemaet.
 

Det betyder også, at 1700 mentorer, vejledere, undervisere og ledere har lært, hvordan man sætter fokus på trivslen hos eleverne og spotter unge, der ikke har det godt. Arbejdet med trivsel skal også ændre den kedelige tendens, hvor en stor gruppe unge dropper ud af deres ungdomsuddannelse og samtidig angiver, at psykisk mistrivsel er årsagen.
 

Der findes mange metoder til at sætte fokus på trivslen Det er blandt andet muligt at få en ungeambassadør ud på skolen, som kan fortælle en personlig beretning om en ungdom plaget af psykisk sygdom og mistrivsel – og ikke mindst hvordan de kom tilbage til en velfungerende hverdag.
 

Sådan et foredrag har der været 50 af. Derudover engageres eleverne også flere steder, idet man har fået ni elevråd til at tage stilling til kammeraternes trivsel.
 

Hele arbejdet fortsætter i 2018, og i videoen herunder kan man høre meget mere om indsatsen. En af ungeambassadørerne fortæller blandt andet, at man ifølge hende sætter ind det helt rigtige sted, og forstanderen fra Fredericia Produktionsskole siger senere, at skolen har været rigtig glad for trivselstilbuddene:
 Hvis pressen har lyst til at dække nogle af trivselsaktiviteterne i den kommende tid, er der mulighed for det. Kontakt PsykInfo-konsulent Liselene Pedersen for info om, hvornår der sker noget i nærheden af dit medie næste gang.yderligere oplysninger fås hos:
  • Liselene Pedersen, PsykInfo-konsulent hos Psykiatrien i Region Syddanmark: liselene.pedersen@rsyd.dk // 2056 3028

Siden er sidst opdateret 29-12-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring