Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilDecember 2017pilNy forsker inden for mani og depression starter hos psykiatrien i Odense

Ny forsker inden for mani og depression starter hos psykiatrien i Odense

Erik Roj Larsen

Psykiatrisk Afdeling Odense har fra begyndelsen af 2018 ansat speciallæge i psykiatri, ph.d., Erik Roj Larsen som overlæge på afdelingen. Samtidig er han tilknyttet universitetet som forskningslektor.

Arbejde med mani og depression

I sit nye job skal Erik Roj Larsen både beskæftige sig med behandling og forskning. Alt sammen inden for områderne mani og depression.

- Jeg skal arbejde i ambulatoriet med vægt på udredning og behandling af mani og depression. Samtidig ønsker jeg at sikre en bedre behandling af gravide med psykisk sygdom, oplyser Erik Roj Larsen.

Han har stor erfaring i arbejdet med mani og depression. Han kommer fra en stilling som klinisk lektor ved Aarhus Universitet og forsknings- og uddannelsesansvarlig overlæge ved Aarhus Universitetshospital. Han har også været leder af Klinik for kronisk depression og Klinik for mani og depression i Aarhus.

- I forskningsregi skal jeg arbejde videre inden for mit felt, som er undersøgelser af de mekanismer og risikofaktorer, der ligger bagved mani og depression. Jeg skal forsøge at finde nye behandlinger mod mani og depression, som for eksempel kan være ikke-medikamentelle behandlinger, fortæller han.

Tæt samarbejde i fokus

Erik Roj Larsen glæder sig til at starte på Psykiatrisk Afdeling Odense, hvor han håber på et tæt samarbejde i mellem forskning og behandlingen og udredningen af patienter.

- Jeg ser frem til et godt samarbejde med den kliniske verden og universitetsverdenen, hvor jeg også bliver tilknyttet. Og så ser jeg frem til at indgå i et samarbejde mellem psykiatrien og somatikken, oplyser Erik Roj Larsen, der i Aarhus arbejdede tæt sammen med lægerne fra sårbarhedsteamet ved fødeafsnittet.

Også på Psykiatrisk Afdeling Odense glæder man sig over ansættelsen af Erik Roj Larsen.

- Vi ser frem til at skulle arbejde sammen med Erik. Vi får en yderst kvalificeret overlæge og forskningslektor ansat i afdelingen, og det glæder vi os til, fortæller ledende overlæge Sonja Rasmussen.Yderligere oplysninger fås hos:
  • Erik Roj Larsen, overlæge, Psykiatrisk Afdeling Odense, tlf: 3046 3755
  • Sonja Rasmussen, ledende overlæge, Psykiatrisk Afdeling Odense, tlf: 9944 8902

Siden er sidst opdateret 27-12-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring