Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilDecember 2017pilKim Mathiasen får Psykiatriens Forskningspris 2017

Kim Mathiasen får Psykiatriens Forskningspris 2017

Psykolog og ph.d-studerende Kim Mathiesen har været nøgleperson i udviklingen af den internetbaserede behandling af patienter med angst og depression. Derfor modtager han prisen som årets forskertalent 2017 i Psykiatrien i Region Syddanmark.


Han er pionér indenfor udvikling af internetpsykiatrien ikke bare i Psykiatrien i Region Syddanmark, men i hele landet, og torsdag blev psykolog og ph.d-studerende Kim Mathiasen hædret for sin indsats, da han modtog Psykiatriens Forskningspris 2017.

Overrækkelsen foregik i forbindelse med Psykiatriens Forskningsdag, der i år blev holdt i Fredericia, og lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen begrundede valget således:

- Vi kan takke Kim for, at Psykiatrien i Region Syddanmark i dag huser Danmarks første og eneste center for telepsykiatrisk behandling og forskning.

Nemlig Telepsykiatrisk Center i Odense. Kim Mathiasen har været med til at bygge dette nye, kliniske speciale og forskningsfelt op fra bunden.

Han har samtidig produceret de første danske, internetbaserede behandlingsprogrammer mod angst og depression.

Programmer, som har været brugt i Region Syddanmark i godt tre år, og som bliver tilgængelige for patienter i hele landet fra 2018.

Kim Mathiesens forskning vil få stor betydning for de behandlingstilbud, der fremadrettet bliver en del af de offentlige behandlingstilbud i Regionen Syddanmark og i hele landet.

- Det er helt usædvanligt, at så ung en forsker allerede har sat så store aftryk.

Det er i høj grad på grund af Kim Mathiasens store engagement, vedholdenhed og faglige kompetence at Psykiatrien i Region Syddanmark i dag er førende inden for den internetbaserede psykologbehandling, fremhævede Anders Meinert Pedersen og tilføjede, at årets prismodtager også er med til at udvikle metoden på europæisk plan.

Kim Mathiasen

Kim Mathiasen er årets forskertalent i Psykiatrien i Region Syddanmark 2017.

Kim Mathiesen forklarer, at han som led i et stort EU-projekt blandt andet er ved at undersøge, hvordan online behandlingsprogrammer mod depression kan kombineres med traditionel psykologisk behandling med fysisk fremmøde for at opnå bedst mulig effekt.

Resultaterne heraf kommer til at indgå i hans ph.d-projekt, der forventes afsluttet i efteråret 2018.

Modtagelsen af prisen som årets forskertalent er et kærkomment skulderklap undervejs i den proces.

Et skulderklap som Kim Mathiesen slet ikke havde set komme.

- Nej, overhovedet ikke. Det var en overraskelse, siger han.

FAKTA

  • Prisen Årets forskertalent blev indstiftet i 2015 af Psykiatriens Forskningsfond.
  • Den bliver uddelt én gang årligt, og foruden hæderen følger en check på 10.000 kroner
  • Prisen gives til en juniorforsker på prægraduat eller ph.d-studerende niveau, der har udvist et særligt forskertalent og har været dygtig til at promovere den psykiatriske forskning i Psykiatrien i Region Syddanmark.
  • Juryen består af forskningsudvalgets formand og to øvrige medlemmer. I år Aida Bikic, Elsebeth Stenager, Jens Peter Hansen


Yderligere oplysninger fås hos:
  • Kim Mathiasen, psykolog og ph.d.-studerende ved Telepsykiatrisk Forskningsenhed og SDU: 61677747
  • Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør, Psykiatrien i Region Syddanmark: 99444802

Siden er sidst opdateret 8-12-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring