Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilOktober 2017pilPsykiatrisk Efterårsskole på Hindsgavl Slot i Middelfart

Psykiatrisk Efterårsskole på Hindsgavl Slot i Middelfart

Psykiatrien i Region Syddanmark har fra den 25.-27. oktober holdt Psykiatrisk Efterårsskole på Hindsgavl Slot i Middelfart. 24 medicinstuderende og yngre læger fik muligheden for at få et større indblik i psykiatri, og efterårsskolen var en positiv oplevelse for både deltagere og undervisere.

Der er behov for flere speciallæger i psykiatri, og derfor har Psykiatrien i Region Syddanmark igangsat en række initiativer, der skal imødegå manglen på psykiatere. Et af initiativerne er Psykiatrisk Efterårsskole, der skal få flere medicinstuderende til at vælge et lægefagligt speciale inden for psykiatri.

Psykiatrisk Efterårsskole giver medicinstuderende og unge læger muligheden for at få et indgående kendskab til de psykiatriske og børne- og ungdomspsykiatriske specialer. Erfarne læger, professorer og ph.d.-studerende underviser i forskellige psykiatriske emner, hvor der også inddrages patienter, hvilket giver deltagerne et mere klart billede af, hvordan det er at arbejde i psykiatrisygehuset.

- Vi vil gerne vise psykiatrien virkelighedsnært. De medicinstuderende og unge læger skal selv have lov til at opleve, hvad det vil sige at arbejde inden for psykiatrien, udtaler Povl Munk-Jørgensen, speciallæge og professor i psykiatri og kursusleder på den netop overståede efterårsskole.

Klinisk psykiatri giver udbytte til deltagerne
Netop fokusset på at vise den kliniske psykiatri, er noget af det, som deltagerne på efterårsskolen har fået meget ud af.

- Jeg synes, efterårsskolen giver noget andet i forhold til den undervisning, vi har på universiteterne. På efterårsskolen har der været mere fokus på, hvad det egentlig vil sige at være læge i psykiatrien, og det har været rigtig brugbart, udtaler Julie Eg Frøkjær, medicinstuderende på SDU.

Også inddragelsen af patienter har været noget af det, de deltagende har fået meget ud af. For Alexander Lind Koch-Pedersen, medicinstuderende ved SDU, har patientinddragelsen og fokusset på den kliniske psykiatri gjort ham klogere.

- Jeg er blevet klogere på psykiatri på den måde, at jeg får et indtryk af, hvordan arbejdet med patienter foregår, og hvordan det er at arbejde med psykiatriske problemstillinger. Og hvor svært det kan være at løse de problemstillinger, fortæller han og fortsætter.
- Det har været meget positivt, synes jeg. Over forventning vil jeg også sige. Det har været lærerigt og spiseligt, slutter Alexander Lind Koch-Pedersen.

Mere fokus på psykiatriske specialer
Den psykiatriske Efterårsskole har vist sig at være et stort hit blandt medicinstuderende og yngre læger i Region Syddanmark, men den har også tiltrukket sig interesse fra studerende fra Aarhus og København. Den store interesse har også kunnet mærkes på skolens undervisere, der har været glade for at deltage.

 - Der har været spændende oplæg fra læger, professorer og ph.d.-studerende. De har været engagerede, og de har syntes, det har været sjovt at være med, og det smitter jo af, fortæller Lisbeth Ebsen-Hansen, medarrangør af efterårsskolen, og fortsætter.
- Både de medicinstuderende og underviserne har været rigtig glade for at være med. Deltagerne har fået meget ud af undervisningen, og samarbejdet mellem de erfarne læger og de unge studerende har været interessant og positivt, slutter hun.yderligere oplysninger fås hos:
  • Specialkonsulent Lisbeth Ebsen-Hansen, Psykiatrien i Region Syddanmark - Administrationen, telefon 9944 4832

Siden er sidst opdateret 30-10-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring