Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilOktober 2017pilSindets dag markeres flere steder i Syddanmark

Sindets dag markeres flere steder i Syddanmark

Tirsdag den 10. oktober finder Sindets dag sted, og den årlige begivenhed har igen til formål at sætte fokus på mennesker med psykiske lidelser og stigmatiseringen af dem. PsykInfo og Psykiatrien i Region Syddanmark har en lang række arrangementer på dagen.

Den tiende i tiende er dagen, hvor man verden over længe har sat fokus på mental sundhed. Sindets dag bliver dagen kaldt, og den markeres traditionen tro også mange steder i Syddanmark og særligt Sydjylland, hvor PsykInfo er med til at arrangere flere ting.

Blandt andet i Vejle, hvor danseren Silas Holst vil fortælle sin historie om en barndom med mobning og ikke mindst hvordan han kom videre og fik genopbygget sit selvværd ved at tale om mobningen med nogen.

Det personlige foredrag vil også komme ind på Silas’ historik med angst og selvmordstanker og hans udvikling til den glade danser, mange danskere har kunnet følge på TV2-programmet Vild med Dans. Det foregår i Sundhedshuset og varer fra klokken 19 – 21. Alle 250 billetter er blevet solgt, og der er dermed udsolgt – men pressen er meget velkomne til at dække arrangementet.

I Svendborg åbnes dørene til byens psykiatriske afdeling fra klokken 14-18. Alle er velkomne, og der vil være en række indslag, heriblandt oplæg fra en tidligere patient, paneldebat og musik.

Det er gratis at deltage, og man skal gå ind ved indgang 25. Det hele foregår i forhallen. Programmet er vedhæftet.

Også i Varde kan man komme til foredrag, her er temaet den rolle, man får som pårørende til en sindslidende. I samme tidsrum som arrangementet i Vejle vil Mette Tandrup Madsen – mor til en psykisk syg datter – fortælle om vigtigheden af, at den pårørende inddrages i behandlingen.

Det bliver en snak om, hvor svært det er at forstå den syges lidelser, men også hvordan man med den rette indsats og omsorg kan komme godt ud på den anden side. Foredraget kommer til at foregå på Elevtorvet på Varde Gymnasium og er gratis.

I Aabenraa kan der også kun opfordres til at møde op i frivilligcentret på Sant Nicolai Gade 5 i tidsrummet 14-17. Her markeres Sindets dag ved, at PsykInfo, Bedre Psykiatri og SIND er samlet og byder alle interesserede borgere velkommen til en kop kaffe og en snak om psykiatrien.

Der vil være rigtig mange arrangementer rundt omkring i regionen, i flere byers gågader kan man støde på en gruppe af flinke folk, der står klar med informationsmaterialer til en snak om psykiske lidelser. Endelig vil en stor del af de danske cykelsadler blive dækket til af et orange overtræk. Mere præcist hver femte for at illustrere, at hver femte dansker i løbet af livet rammes af en psykisk sygdom.yderligere oplysninger fås hos:
  • Ulla Lindgren, Centerleder PsykInfo. 2018 2196

Siden er sidst opdateret 6-10-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring