Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Frivillighedsdag i headspace

Headspace og Psykiatrien i Region Syddanmark løb tilbage i maj med Region Syddanmarks årlige frivillighedspris. Det bliver markeret fredag den 29. september, hvor lokale afdelinger af headspace afholder frivillighedsdag. Her hyldes de frivilliges arbejde med at hjælpe unge med psykiske problemer.

De frivillige kræfter i headspace gør en vigtig indsats og fejres med en frivillighedsdag fredag den 29. september. På dagen holder headspace åbent hus flere steder med mulighed for at møde nogle af de frivillige, samt få viden om, hvad headspace er.

Psykiatrien i Region Syddanmark samarbejder med headspace, og i regionen er der rådgivningscentre i Billund, Esbjerg, Odense og Aabenraa. Her stiller psykiatrisygehuset en medarbejder til rådighed, der kan bistå i arbejdet, og samarbejdet fungerer godt ifølge Yvonne Reinholdt, der er oversygeplejerske på Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland.

     - Der er et godt samarbejde mellem de frivillige i headspace og psykiatrimedarbejderen. Vi kan bidrage med supervision og undervisning omkring samtaler med de unge, fortæller Yvonne Reinholdt, der ikke er i tvivl om, at headspace er en stor hjælp til unge.

     - Det kan ofte være lettere for de unge at gå ind i headspace frem for at henvende sig i børne- og ungdomspsykiatrien. Der kommer unge, som bare har brug for nogle at tale med, men også unge, der allerede har et forløb i psykiatrien, men som har brug for at snakke med nogle andre, slutter hun.

   I Billund ser centerchef Susanne Mathiesen frem til fredagens fejring.

     - Vi vil gerne takke de frivillige for den indsats, de lægger i headspace. Det er de frivilliges dag, og det er dem, der skal fejres.

I Billund vil der være åbent hus fra klokken 14-16, hvor der vil blive serveret kaffe og kage. Susanne Mathiesen håber, at der kommer både tilknyttede frivillige og borgere fra området.

     - Vi har inviteret frivillige i headspace og folk fra byen, som kan komme og se, hvad vi laver. Så kan de finde ud af, om det er noget, som de måske har lyst til at være en del af, slutter Susanne Mathiesen.

Det er ikke kun afdelingen i Billund, der på fredag fejrer frivillighedsdagen.

I Aabenraa er der åbent hus fra klokken 14-17. Der vil blandt andet blive spillet alternativ fodbold og for de fremmødte laves nogle gimmicks, der sætter fokus på psykisk sårbarhed.

I Esbjerg inviterer kommunen til en festligholdelse af de frivillige. Det vil være på Esbjerg Rådhus fra klokken 14.00.

Headspace Odense afholder ikke et arrangement på fredag grundet flytning, men man vil på et senere tidspunkt arrangere åbent hus for frivillige og interesserede.

Om headspace
Headspace er et gratis rådgivningstilbud med baser i hele landet for børn og unge i alderen 12-25 år, der har det svært. Hvert tilbud har tilknyttet frivillige, der står til rådighed og er klar til at hjælpe unge, så problemer forhåbentlig kan blive løst, inden de vokser sig store og måske bliver til psykisk sygdom. Læs mere på www.headspace.dk.
 yderligere oplysninger fås hos:
  • Centerchef headspace Billund, Susanne Mathiesen: 2234 8851 Centerchef headspace Aabenraa, Kim Callesen: 3015 1380 Centerchef headspace Esbjerg, Søren Copsø: 2944 3833
  • Oversygeplejerske Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, Yvonne Reinholdt: 9944 7301

Siden er sidst opdateret 27-9-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring