Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilJuli 2017pilPsykiatribyggeri i Aabenraa får international arkitekturpris

Psykiatribyggeri i Aabenraa får international arkitekturpris

Børne- unge og voksenafdelingerne i Aabenraa har fået den fornemme internationale arkitekturpris Design & Health i kategorien Mental Health Project.

Prisen for bedste psykiatriske sygehusbyggeri er tilfaldet arkitektgruppen White, som tegnede byggeriet. De modtog prisen lørdag d. 15. juli i Østrigs hovedstad Wien på byens rådhus. Prisen bliver uddelt af The International Academy for Design & Health (IADH).

Der har været lagt mange kræfter i at få skabt noget epokegørende nyt byggeri til glæde for psykiatripatienterne i Region Syddanmark. Og derfor har det vakt glæde, at den internationalt anerkendte arkitekturpris i år er gået til byggeriet i Aabenraa.

- Vi er meget stolte og meget tilfredse med prisen. De smukke og funktionelle rammer gør en kæmpe forskel og er til glæde for både patienter og medarbejdere. Det ved vi allerede fra de erfaringer vi har samlet ind i den tid de to afdelinger har fungeret i de nye rammer. Og så er det jo bare dejligt, når andre også får øje på det meget dygtige arbejde, som ligger bag, siger formand for Region Syddanmarks Psykiatri og Socialudvalg, Thies Mathiassen.

Arkitekturen sørger for lys, luft og nyt liv til patienter og medarbejdere på afdelingerne. Der er således udsigt til naturen overalt, og byggeriet lægger op til nye samarbejdsformer, vaner og kulturer.

Udemiljøet lægger op til leg og fysisk bevægelse sammen med sociale oplevelser, adspredelse og fordybelse.
Kort sagt understøtter rammerne nye måder at tilrettelægge hverdagen og fremmer samarbejdet med patienter og pårørende.

Det har samtidig vist sig at være befordrende for arbejdet med forebyggelse af tvang, der er faldet meget siden indflytningen.

Fakta om Byggeriet

Psykiatrisygehusets nybyggeri i Aabenraa er på ca. 20.000 kvm.

Afdelingerne har sammenlagt 111 døgnpladser og ambulante funktioner for ældre samt for børn og unge. 

Byggesummen er 448 mio. kroner.

Psykiatribyggeriet i Aabenraa var oprindeligt planlagt til at stå færdigt i 2018. Men i forbindelse med regionsrådets 2009-vækstpakke lykkedes det at finde penge til at fremrykke projektet, så det stod færdigt allerede i 2015.

Fakta om prisen

Design & Health International Academy Awards (DHIA) er en af verdens absolut førende arkitekturpriser, som gives til sygehusbyggerier over hele kloden.

 

 Yderligere oplysninger fås hos:
  • Formand for Psykiatri og Socialudvalget i Region Syddanmark, Thies Mathiasen tlf: 4040 7746
  • Sygeplejefaglig direktør, Ole Ryttov tlf: 9944 4803

Siden er sidst opdateret 19-7-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring