Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Helle går forrest mod en bedre psykiatri

Helle Heilmann
 
Helle Heilmann har arbejdet som plejer hos Psykiatrien i Region Syddanmark de sidste 35 år. Fra begyndelsen har hun været med i front, når der er sket forandringer og forbedringer. Det arbejde fortsætter hun nu som næstformand i FMU, hvor medarbejdere og ledelse sammen finder de veje, som psykiatrisygehuset bør gå.

Siden februar har Helle Heilmann, som til daglig er plejer hos Psykiatrisk Afdeling Odense, været valgt som næstformand for psykiatriens Fælles MED-udvalg – FMU – hvor medarbejdere og ledelse fra hele psykiatrisygehuset sammen er i tæt dialog om de emner og problemstillinger, der rører sig i sygehuset.

Som færdiguddannet plejer startede Helle Heilmann i psykiatrien i 1982. Siden er det blevet til 35 år hos Psykiatrisk Afdeling Odense. Det er blandt andet tilgangen til patienterne og det særlige samarbejde mellem medarbejderne, som har holdt Helle i psykiatrien gennem årene. 

- Jeg synes, det er fantastisk, at man ser på det hele menneske, og at det er relationen til patienten, der er i fokus. I psykiatrien har vi et stort tværfagligt arbejdsfællesskab og respekt omkring hinandens fagligheder, som vi kan udnytte på bedste vis for patienterne, siger Helle Heilmann.

Som næstformand i FMU er et af Helle Heilmanns vigtigste fokuspunkter, at der bliver arbejdet målrettet på at sikre, at patienterne får den bedst mulige behandling.

- Psykiatrisygehuset har en kerneopgave i at udrede, pleje og behandle patienter og borgere. Denne kerneopgave skal vi have konstant fokus på, vi skal vedligeholde, justere og udvikle denne, så vi kan honorere de krav, der stilles fra omverdenen og være det sygehus omverdenen taler godt om, fordi vores behandling og relation går hånd i hånd med de værdier vi har sat os, siger hun.

Samtidig er det også vigtigt at FMU har fokus på arbejdsmiljøet på afdelingerne, fordi det både har betydning for medarbejdere og patienter, at der er et godt arbejdsmiljø.

- De sidste medarbejdertilfredshedsundersøgelser har vist, at medarbejderne generelt er glade for at gå på arbejde, og det skal vi blive ved med at sikre. Medarbejdernes trivsel er vigtig, fordi god trivsel og et sikkert arbejdsmiljø også har en positiv effekt på den pleje og behandling, som vi skal give til vores patienter.

- FMU er med til at afgøre de ting, der vedrører os alle sammen. Som næstformand er det min opgave at sikre, at de ting, som rører sig ude på afdelingerne, der har betydning for hele sygehuset, bliver samlet op og sat på dagsordenen, siger Helle Heilmann.

Fakta

FMU er en del af MED-systemet, som findes i alle regioner og kommuner. Formålet med systemet er at sikre medarbejderne medbestemmelse og medindflydelse på emner som blandt andet arbejdsmiljø, økonomi og personalepolitikker.

Inden for psykiatrisygehuset er der to dele i MED-systemet: LMU og FMU. LMU er de Lokale MED-udvalg, som findes på alle afdelinger i psykiatrisygehuset. Herover ligger FMU, som er det Fælles MED-udvalg for hele psykiatrisygehuset. 

Du kan læse mere om MED-systemet her.

Download pressebillede her.
 Yderligere oplysninger fås hos:
  • Helle Heilmann, plejer, Psykiatrisk Afdeling Odense, telefon: 99 44 91 20 eller mobil: 26 27 19 66

Siden er sidst opdateret 6-6-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring