Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilApril 2017pilRejsegilde på regionens største lokalpsykiatri i Odense

Rejsegilde på regionens største lokalpsykiatri i Odense

Psykiatrien i Region Syddanmark holder rejsegilde på byggeriet til Lokalpsykiatri Odense, der bliver regionens største lokalpsykiatri med ambulant behandling.


Det er først og fremmest håndværkernes fest, når Psykiatrien i Region Syddanmark i denne uge holder rejsegilde på byggeriet til den nye lokalpsykiatri i Odense. Derudover bliver det også en god dag for de medarbejdere, der kan se frem til at få deres daglige færd i det kommende hus med lyse rum og god indretning. 


Huset vil også få betydning for mange borgere i en tid, hvor flere og flere rammes af en psykisk sygdom. Huset får en synlig og central placering i Odense, hvor mulighederne for nærhed, forebyggelse og tidlig indsat bliver endnu bedre.


-I Region Syddanmark vil vi sætte patienten først. Al behandling skal tage udgangspunkt i patientens hverdag og foregå i tæt samarbejde med patienten, pårørende og samarbejdspartnere. Hjælpen skal være der, hvor patienten lever sit liv og har sin hverdag. Og det skal være muligt at komme sig efter psykisk sygdom. Det mål vil den nye lokalpsykiatri komme til at støtte op om, siger Thies Mathiasen (DF), Psykiatri- og Socialudvalgsformand i Region Syddanmark.


Den nye lokalpsykiatri bliver regionens største. Huset samler al ambulant psykiatrisk behandling i Odense, og vil skabe én fælles indgang for borgerne. Behandlingen er i dag fordelt på fire matrikler.


Godt samarbejde om gode rammer
Det er HANS JØRGENSEN & SØN entreprenører A/S, der skal sørge for, at huset står klar på byggegrunden tæt ved Odense Havn i 2018. Og byggeriet skrider planmæssigt frem.


-Som totalentreprenør på Region Syddanmarks byggeri af en ny lokalpsykiatri til Odense er vi stolte af at være med til at skabe nogle spændende og inspirerende rammer for de kommende brugere af huset. Med kvalitet og ordholdenhed som vigtige parametre ser vi frem til at fortsætte det udbytterige samarbejde med Region Syddanmark frem til den planlagte aflevering i 2018, siger koncerndirektør Claus Larsen, HANS JØRGENSEN & SØN entreprenører A/S.


Huset bliver på 5.200 kvadratmeter og vil efter planen stå færdig i 2018.


Pressen er velkommen til at deltage i rejsegildet, der finder sted fredag 28. april kl. 12. Adressen er Toldbodgade 41, 5000 Odense. 

 

Lokalpsykiatri Odense


Fakta
Lokalpsykiatri Odense bliver Region Syddanmarks største lokalpsykiatri på omkring 5.200 kvadratmeter. Den skal samle flere regionale ambulante funktioner, som i dag ligger spredt i Odense by samt huse den fynske del af psykiatrisygehusets afdeling for traume- og torturoverlevere (ATT).

Huset har adresse på Toldbodgade 41 tæt på havnen. Lokalpsykiatri Odense bliver et fire etager højt hus - udformet i en vifte med tre ”arme”, som udgør husets funktioner. Det er karakteriseret af åbenhed, lyse rum og god indretning.


HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S arbejder sammen med KPF Arkitekter samt Rambøll om projektet. Anlægsbevilling: 76 mio. kr.


I Lokalpsykiatri Odense skal der blandt andet være akutfunktion, psykosefunktion, ældrepsykiatri, selvmordsforebyggelse, behandling af krigsveteraner, traume- og torturoverlevere samt PsykInfo.

 

Lokalpsykiatri Odense og ATT (Afdeling for Traume- og Torturoverlevere) vil årligt modtage 4500 patienter til behandling i huset og være arbejdsplads for omkring 170 medarbejdere.Yderligere oplysninger fås hos:
  • Psykiatri- og socialudvalgsformand Thies Mathiasen, Region Syddanmark, mobil 40 40 77 46
  • Koncerndirektør Claus Larsen, HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S, mobil 40 80 85 85

Siden er sidst opdateret 25-4-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring