Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilApril 2017pilPatient- og pårørenderåd fordeler legatkroner

Patient- og pårørenderåd fordeler legatkroner

Psykiatrisk Afdeling Odense har modtaget 120.000 kroner fra ”Dr. med. G. Neves Mindelegatet”, der bliver nedlagt. Beslutningen om, hvad pengene skal bruges til, er lagt over til afdelingens patient- og pårørenderåd, der har sikret et godt samarbejde ansatte, pårørende og patienter imellem.


Der er godt nyt til alle med tilknytning til Psykiatrisk Afdeling Odense. Afdelingen er nemlig blevet tildelt pengene fra Dr. med. G. Neves Mindelegatet, der skal nedlægges. Det sender 120.000 kroner til J. B. Winsløws Vej, hvor afdelingen ligger. Dermed er der goder i vente for både ansatte, patienter og pårørende, og arbejdet er nu i gang med at finde ud af, hvad pengene konkret skal bruges på.


Et skulderklap til patient- og pårørenderådet
Men beslutningen ligger ikke hos afdelingsledelsen. Det er nemlig blevet besluttet, at afdelingens patient- og pårørenderåd skal fordele legatkronerne. Den endelige beslutning bliver med andre ord taget af både patienter, pårørende og ansatte, da de alle er repræsenteret i rådet.


Og det glæder Luna Jensen, der har siddet som formand i stort set hele patient- og pårørenderådets levetid.
 

- Det er rigtig dejligt og helt sikkert et skulderklap. Vi kan være med til at gøre behandlingen endnu bedre med de mange penge, siger Luna Jensen, der er pårørende til en, der tidligere har været i behandling på Psykiatrisk Afdeling Odense.


- Jeg meldte mig i sin tid ind i rådet, fordi jeg som pårørende oplevede frustrationer, når man stod udefra. Jeg tænkte, at et patient- og pårørenderåd var en god måde at bidrage med sine inputs og forslag, fortæller hun.
 

Alle bliver hørt
Rådet passer godt ind i Psykiatrien i Region Syddanmarks strategi om en øget inddragelse af patienter og pårørende både på organisationsniveau og i det daglige arbejde. Indtil videre har det kun været et positivt tiltag.
 

- Det har helt sikkert rykket noget. Patienter og pårørende modtager lettere information fra ledelsen, og det har også samlet alle med tilknytning til afdelingen. Vi får lov at komme med vores erfaringer og ideer, og vi føler, der bliver lyttet til os. Vi var også involveret, da der skulle besluttes, hvilke roller de frivillige på afdelingen skulle have, siger Luna Jensen og bakkes op af ledende overlæge, Sonja Rasmussen.
 

- Det har været meget givende. At få alles synspunkter - og ikke kun de fagprofessionelles - med har givet os mulighed for at se andre ting, man måske ellers ikke lægger mærke til som ansat. I den korte tid, rådet har eksisteret, har det været et rigtig godt. Vi mødes fire gange om året og gennemgår tvangstal, LUP-målinger og andet relevant og taler det igennem, forklarer hun.
 

Det er endnu ikke besluttet, hvad pengene skal gå til. Men meget tyder på, at en kunstner i samarbejde med personale og patienter skal udsmykke afdelingen. Derudover skal der indkøbes nye cykler og uddannes flere erfaringskonsulenter - typisk tidligere patienter, der har overskud til at rådgive eller vejlede nuværende.
 Yderligere oplysninger fås hos:
  • Ledende overlæge Sonja Rasmussen Psykiatrisk Afdeling Odense 9944 8902
  • Formand for patient- og pårørenderådet Psykiatrisk Afdeling Odense Luna Jensen 5175 7992

Siden er sidst opdateret 21-4-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring