Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


headspace giver luftrum til unge i Aabenraa

headspace Aabenraa

Nu kan børn og unge i Aabenraa modtage gratis hjælp og rådgivning om alt fra kærestesorger til mere alvorlige psykiske problemer. I dag åbnede headspace Aabenraa nemlig dørene for første gang, og det er det første center af sin slags i Sønderjylland.

- Hos headspace giver vi luft til de unges hoveder. Livet som ung er ikke altid en dans på roser; det kan være svært at være ung, og derfor har vi altid positive forventninger til alle unge, som kommer hos headspace, uanset om det er med hjertesorger, eller om de har brug for hjælp i psykiatrien.

Sådan sagde Trine Hammershøy, direktør hos Det Sociale Netværk/headspace Danmark i sin tale til åbningen af headspace Aabenraa.

headspace Aabenraa er det første center af sin slags i Sønderjylland, som tilbyder gratis og anonym rådgivning til børn og unge i alderen fra 12-25 år, som har brug for hjælp eller nogen at tale med. headspace Aabenraa kommer til at have et tæt samarbejde med Psykiatrien i Region Syddanmark. Psykiatrisygehuset stiller nemlig en psykiatrimedarbejder til rådighed, som kan hjælpe de ansatte og de frivillige i headspace.

Et tæt samarbejde til gavn for de unge

Det tætte samarbejde mellem headspace og Psykiatrien i Region Syddanmark kan komme til at få stor betydning for de unge, som har behov for behandling i psykiatrien. Både før og efter indlæggelse.

- Gennem vores samarbejde kan vi sikre, at de unge ikke ender mellem to stole, og at de i stedet får den hjælp, som de har brug for. Samtidig kan det også være en støtte til de unge, som har været indlagt, fordi det giver psykiatrien mulighed for at henvise til et sted, hvor de unge kan få støtte i tiden efter indlæggelsen, som også kan være svær, siger Anne Krogh Nielsen, sygeplejerske hos Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland og psykiatriens fremskudte medarbejder hos headspace.

Det bliver Anne Krogh Nielsens opgave at danne bro mellem psykiatrien og headspace ved at bidrage med viden og supervision til de frivillige rådgivere i headspace.

Ingen stigmatisering

headspace kan noget helt særligt. Det er nemlig et sted, hvor de unge har mulighed for at komme forbi uanset hvor store eller små deres problemer er, og samtidig er der ikke nogen begrænsning for, hvor ofte de kan komme forbi og få en snak.

- headspace er en helt anden verden, end mange af de andre tilbud der er for unge, fordi det er en meget fri måde, der bliver givet hjælp på. Der er ingen journaler eller andre ting, der skal udfyldes, og det gør, at der ikke er den samme stigmatisering, som der ellers kan være, siger Annette Giovanna, som deler sin tid mellem at være rådgiver hos headspace og sagsbehandler hos Aabenraa Kommune, og dermed skaber bro mellem kommunens tilbud og headspace.

headspace Aabenraa har åbent fra mandag til torsdag, hvor man både kan møde op eller  snakke over telefonen.

Fakta

Region Syddanmark har samarbejdet med headspace siden 2014. Psykiatrien stiller en medarbejder til rådighed hos alle fire headspace centre i Regionen, som findes i Odense, Esbjerg, Billund og nu også Aabenraa. Region Syddanmark afsætter en halv million kroner årligt til samarbejdet.

Hos headspace kan unge mellem 12 og 25 år, der ikke trives og har brug for én at tale med, henvende sig. Her kan de unge snakke med en af centrets rådgivere eller frivillige og få vejledning til, hvordan de kan få yderligere professionel hjælp. Hos headspace foregår hjælpen på de unges præmisser, og samtalerne og rådgivning sker anonymt.

headspace er en del af Det Sociale Netværk, som blev etableret i 2009 af blandt andet Poul Nyrup Rasmussen. 
 


Siden er sidst opdateret 3-4-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring