Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Et hjerterum i Aabenraa

Forleden indviede patienter, pårørende, samarbejdspartnere og medarbejdere et nyt indretningsmiljø på den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling i Aabenraa. Et såkaldt hjerterum...

 

Ideen om indretningsmiljøet "Hjerterum" er at bringe patienten i fokus, at skabe nærvær mellem personale, patienter og pårørende, at skabe arbejdsro og samtidig større tilgængelighed. Ideen er, at medarbejderne skal være til stede og hos patienterne – og jo flere medarbejdere, der er til stede, jo færre konflikter.

 

Hjerterum indvielse - Aabenraa
 
Ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen holdt tale til indvielsen, torsdag 9. marts. 2017. Fotos: Syddansk Sundhedsinnovation.

 

Ledende overlæge på Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, Klaus Müller-Nielsen holdt en åbningstale:

-Selvom I er syge, må I godt give jer selv lov til at grine, hygge og være sammen.
Hjerterummet er en del af indsatsen i forhold til forebyggelse af tvang. Vi håber, at rummet kan gøre det nemmere for jer at være på afdelingen, og at det kan stimulere til, at der dannes gode relationer mellem patienter og personale, sagde han blandt andet.

 

 

Hjerterum indvielse - Aabenraa


Arbejdet med at få liv i det fælles hjerterum fortsætter. Der ansættes en køkkenassistent, som skal stå for anretning og portionering af mad, så personalet får mere tid hos patienterne. Der er også planer om flere fælles aktiviteter i det nyindrettede køkken.

 

Stine Poulsgaard, projektleder fra Syddansk Sundhedsinnovation, takkede patienterne for deres aktive bidrag til indretningen:

 

- Det er jeres behov, der har været afsættet for indretningen, og derfor skal I være stolte af at have været medudviklere af den nye indretning.

 

Sidste år åbnede der et hjerterum på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Her har de gode erfaringer med det nye miljø. Hjerterummet i Odense er netop nu nomineret til prisen for mest borgerinddragende initiativ. Læs mere om nomineringen.

 

Hjerterum - Odense

 

Mere om hjerterumsprojektet
Indretningskonceptet består af flere elementer:
- Stemningssættende lyd, lys og billeder
- Multimøbler
- Arbejdspladser i fællesmiljøet (i stedet for inde i et kontor med glasruder)
- Visuel guidning rundt i afdelingen
Konceptet er resultatet af en brugerdreven designproces, hvor patienter, medarbejdere og virksomheder sammen har udviklet ideer, der er blevet testet, inden det færdige koncept.


Projektet Deeskalerende Miljø er en del af initiativet ’Lys i Psykiatrien’ i Region Syddanmark. Det er ligeledes et strategisk projekt i forhold til forebyggelse af tvang i Psykiatrien i Syddanmark. CoLab Recovery & Rehab og Syddansk Sundhedsinnovation har drevet projekterne i samarbejde med Børne- og Ungdomspsykiatri Odense og Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland i Aabenraa.

 

Hjerterum - Odense
 
Billede fra hjerterummet på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense


 


Siden er sidst opdateret 16-3-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring