Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMarts 2017pilVideokonsultationer er indstillet til Digitaliseringsprisen 2017

Videokonsultationer er indstillet til Digitaliseringsprisen 2017

Region Syddanmarks tiltag i psykiatrien med videokonsultationer er netop blevet nomineret til Digitaliseringsprisen 2017


Videokonsultationer er et behandlingstilbud i Psykiatrien i Region Syddanmark, hvor psykiatriske patienter behandles i trygge omgivelser i eget hjem, mens behandleren befinder sig et andet sted i regionen. Behandlingen foregår over videokonference via patientens computer eller tablet.


Tiltaget med videokonsultationer er netop blevet nomineret til Digitaliseringsprisen 2017.


Videokonsultationer kan bruges som et supplement til den traditionelle behandling eller det kan erstatte nogle af de ambulante samtaler, hvor patienten ellers skulle møde op på den psykiatriske afdeling. Alle kan som udgangspunkt få videokonsultationer, og det er patient og behandler, der i fællesskab vurderer, om videokonsultationer er egnet som en del af behandlingen.


Ser frem til at udbrede tiltaget yderligere
Patienten har videokonsultationer med den behandler, som vedkommende er tilknyttet i Psykiatrien i Region Syddanmark.


Tilbuddet har eksisteret i to år. Psykiatrien i Region Syddanmark ønsker fortsat at udbrede initiativet, og ser frem til at patienter og pårørende i endnu højere grad efterspørger videokonference.


Mere fleksibelt og trygt
Indsatsen er udviklet og forankret i Telepsykiatrisk Center, og det har nu spredt sig til alle afdelinger i Psykiatrien i Region Syddanmark, så alle i dag har mulighed for at tilbyde videokonsultationer, hvor det vurderes hensigtsmæssigt. Der er etableret en infrastruktur for behandlingen med blandt andet hardware, udstyr, undervisning osv.

 

Videokonsultationer giver en mere fleksibel og tryg behandling af patienten, der også sparer tid og penge på transport. På samme måde kan der også spares tid og transport for behandleren.

 

Der arbejdes hele tiden med at kvalificere tilbuddet om videokonsultationer. I april 2017 lancerer Psykiatrien i Region Syddanmark Danmarks første kliniske retningslinjer på området og et omfattende e-learningmateriale, som skal gøre det lettere for behandlere at bruge videokonsultationer som en del af behandlingen.


I 2016 blev der gennemført mere end 1000 videokonsultationer.


Læs mere om videokonsultationer her http://www.psykiatrienisyddanmark.dk/wm459378 og http://www.psykiatrienisyddanmark.dk/wm493364

 

Mere om prisen
Digitaliseringsprisen 2017 er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, KL, Djøf, Rambøll, KMD, DANSK IT og In2media. Prisen belønner foregangseksempler, der gavner samfund og borgere, eksempler som inspirerer andre til nye visioner og initiativer.

 

Prisen gives til en offentlig institution eller myndighed, som har implementeret og lanceret en løsning/service, der ved hjælp af teknologi har digitaliseret velfærden eller dele af velfærden og tilvejebragt en mærkbar serviceforbedring, der har skabt øget mobilitet, tryghed, inddragelse og trivsel for borgeren.


Der uddeles en Velfærdspris, en Effektiviseringspris samt Dommerenes specialpris.

 

Sidste år vandt Region Syddanmark Velfærdsprisen for initiativet med teletolkning. 


Videokonsultationer er nomineret i kategorien Velfærdsprisen, hvor der er 3 nominerede kandidater. Vinderen offentliggøres den 22. marts. Yderligere oplysninger fås hos:
  • Afdelingschef Claus Færch, Telepsykiatrisk Center, mobil 2044 9739

Siden er sidst opdateret 14-3-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring