Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilBørne- og ungdomspsykiatriske afdelinger fusionerer og får nyt navn

Børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger fusionerer og får nyt navn

De to psykiatriske afdelinger Børne- og Ungdomspsykiatri Aabenraa og Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg fusionerer ved årsskiftet og får fælles navn og fælles ledelse.


Fusionen sker som følge af det omstillingskatalog, som det syddanske regionsråd vedtog tidligere på året. Omstillingen sker for at sikre ekstra penge til arbejdet med at reducere brugen af tvang i psykiatrisygehuset.


-Den nye afdeling giver mulighed for at samle alt det gode fra de to "gamle" afdelinger. Jeg ser frem til at følge Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland i det videre arbejde med at sikre den bedste behandling til børn og unge. Med fusionen har vi sikret, at borgerne ikke får længere til udredning og behandling - hverken i det vestlige eller sydlige Jylland, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

 

luftfoto_psyk_aabenraa_jan_2015-0050366.jpg

Aabenraa-delen holder til i den nye psykiatriske afdeling, tæt på det øvrige sygehus på Kresten Philipsens Vej 15 i Aabenraa.

 

Den fælles ledelse af Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland bliver ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen, som er fra afdelingen i Aabenraa, og oversygeplejerske Yvonne Reinholdt, som kommer fra den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling i Esbjerg.


-Vi har henover efteråret forberedt fusionen. Vi har drøftet den overordnede plan med funktionsledere og medarbejderrepræsentanter, og nu står vi klar som en fælles ledelse til at fortsætte arbejdet med at hjælpe børn og unge i Sydjylland, siger ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen og oversygeplejerske Yvonne Reinholdt.


Ambulatoriet i Kolding flytter til Vejle
Aabenraa-delen holder til i den nye psykiatriske afdeling, tæt på det øvrige sygehus på Kresten Philipsens Vej 15 i Aabenraa. I Esbjerg er adressen Gl. Vardevej 101. De to fysiske adresser ændres der ikke på.


Til afdelingen hører også et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i Kolding. Ambulatoriet flytter til Vejle pr. 9. februar 2017, hvor psykiatrien fra Vejle og Kolding samles i nyt byggeri på Nordbanen 5, tæt på det eksisterende sygehus i Vejle.


Fakta
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland behandler årligt 5.800 patienter – 1.600 i Esbjerg og 4.200 i Aabenraa. Ca. 95 % af disse patienter behandles ambulant. Der er i alt 25 døgnsengepladser fordelt med 7 ungesenge i Esbjerg og 18 ungesenge i Aabenraa, og yderligere 16 dagspladser til tilbud om dagsbehandling (6 i Esbjerg og 10 i Aabenraa).


Det nye navn – Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland – træder i kraft 1. januar 2017.
 

Psykiatrisk Afdeling Esbjerg


Den psykiatriske afdeling i Esbjerg, såkaldt Spangsbjerg, ligger på Gl. Vardevej 101.

 


 


Siden er sidst opdateret 3-1-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring