Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Klædt ekstra godt på til praksis

17 social- og sundhedsassistenter fra de psykiatriske afdelinger har netop gennemført et 5 måneders efteruddannelsesforløb, og kunne forleden fejres med en reception i HUSET ved Hindgavl i Middelfart, hvor der var taler, blomster, buffet og overrækkelse af eksamensbeviser.


Efteruddannelsen for social- og sundhedsassistenter har eksisteret siden foråret 2015, og holdet der blev fejret var psykiatrisygehusets 3. hold. 

 

HOLD 3 -sosu

 

17 social- og sundhedsassistenter fra de psykiatriske afdelinger har gennemført et 5 måneders efteruddannelsesforløb, og blev fejret mandag 12. december 2016. Tekst: Hanne Kopp. Fotos: Jørgen Diswal.
 

Sammenhold og venskab
Hold 3 har haft et stærkt sammenhold og mange har knyttet venskab på tværs af afdelingerne. Det blev nævnt i flere taler, og som kursist Marianne Madsen formulerede det:


-I er blevet mine bedste venner. Vi har givet hinanden plads, og jeg har nydt hver eneste dag sammen med jer. Den første dag på introen, tænkte jeg ”Det magter jeg simpelthen ikke”, men vi har kunnet dele vore frustrationer, og vi har fået nogle gode diskussioner. Det har været en skøn rejse sammen med jer, sagde Marianne Madsen.  


Får sygehuset til at hænge sammen
De 17 social- og sundhedsassistenter er nu blevet tanket op med ny viden. Mange af dem har flere års erfaring indenfor psykiatri, hjemmepleje og socialpsykiatri, og den viden og erfaring er nu blevet tilført mere teori, som kan styrke deres kompetencer og daglige praktiske arbejde.

 

HOLD 3 -sosu

 

Marianne Madsen, stående i midten, holdt tale og fokuserede på venskab og sammenhold. Til slut fik eneste mandlige kursist på holdet, Claus Wadowski, en nisse, så han kunne komme hjem og holde jul.


Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov bød velkommen, og sagde i sin tale:


- Som social- og sundhedsassistenter er I frontmedarbejdere, og I har alle en vigtig aktie i at nedbringe tvang, være nærværende og kunne skabe den relation til patienten og til de pårørende, som er så vigtig. I er også blevet ambassadører for uddannelsen nu, og jeg håber, I vil gå hjem og påvirke jeres kolleger og sørge for, at de også kommer afsted.


-Brug det netværk; I har fået nu og ring til hinanden. Det er den måde, sygehuset kommer til at hænge sammen på!, sagde Ole Ryttov.

 

HOLD 3 -sosu


Revideres løbende
Efteruddannelsen for social- og sundhedsassistenterne er udviklet af Psykiatrien i Region Syddanmark og uddannelsen er blevet tilrettet løbende. Der er bl.a. kommet en bedre balance mellem teori og praksis, der er mere fokus på det patientnære og på refleksion, og hold 3 er fx det første hold, der har kunnet vælge gruppeeksamen.


Fremover vil der også være længere perioder mellem de forskellige moduler, så kursisterne har bedre tid til praksisdelen hjemme på afdelingen.


Noget for dig?
Hold 4 starter op til januar. Der er foreløbig 17 tilmeldte, og hvis det er noget for dig, kan du nå endnu. Meld dig til via din leder på plan2learn.

 

HOLD 3 -sosu


HR-konsulent Anne-Mette Eilsø roste deltagerne for deres kreativitet gennem forløbet samt det gode sammenhold. Inden hun slap holdet, bad hun alle om at være ressourcepersoner for de nye kursister.


Interviews:


Claus Wadowski, Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle:

 

Claus HOLD 3 -sosu


-Det har været et fantastisk forløb. Et godt tilrettelagt kursus, og en rigtig god klasse. Vi klikkede bare godt fra starten af. Det er et netværk, jeg vil tage med mig fremover, for vi kan bruge hinandens erfaringer. Kurset var meget relevant for mig. Vi er jo en faggruppe, der ofte møder patienten først. Vi er ansigtet udadtil, og det er vigtigt, at vi er klædt på til den opgave. Jeg er blevet meget opmærksom på at gøre en god figur, så patienterne kommer til os igen, når de har brug for hjælp.


Babette Gad, Psykiatrisk Afdeling Middelfart, P4:

 

Babette - HOLD 3 -sosu


-Det er faktisk kommet helt bag på mig, hvor meget jeg kan lide at sidde på skolebænken. Jeg har virkelig fået smag på mere. I starten virkede det helt uoverskueligt, men da vi nærmede os eksamen, følte jeg mig klar.  Jeg har fået meget med mig hjem. Det skyldes holdet og de dygtige undervisere – de har været bredt favnende, og de var alle engagerede. Det gør også, at vi selv kommer til at brænde for det. Vi er tre social- og sundhedsassistenter på afdelingen, der nu har været på efteruddannelse. Vi skal bl.a. hjem og have styr på vores plejeplaner – og så skal vi have givet vores viden videre til de andre kolleger.


Siden er sidst opdateret 14-12-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring