Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Deltagerne udtaler sig om kurset


Bredere forståelse for det enkelte menneske


Pædagog Hassan Dastanpour og pædagog Pernille Fraulo, P5 Psykiatrisk Afdeling Middelfart:

 

Hasan og Pernille - kursus


Hassan Dastanpour:
-Det er godt at få genopfrisket noget teori og blive bekræftet i noget af det, vi gør og ved i forvejen. Jeg arbejder meget med relationsarbejde i det daglige. Jeg er på rehabilliteringsafsnittet i Middelfart, hvor patienterne bor i lejlighed, og hvor de skal forberede sig til et nyt liv, udenfor afdelingen. Det betyder, at vi følger patienterne over længere tid – ofte over flere år - og derfor bliver relationen ret vigtig.
-Jeg er samtidig iraner, og kender den kultur, som mange af patienterne på afdelingen kommer fra. Jeg kender deres adfærd, og jeg forstår, at når de handler, som de gør, så er det ikke nødvendigvis kun deres sygdom, der kommer til udtryk – det kan være deres kultur, opdragelse og uddannelse, der ligger bag. Noget af det vi lærer i dag – det er netop at kunne se det hele menneske; at gå bagom sygdommen. Så det giver god mening og er meget relevant for mit arbejde.

 

Pernille Fraulo:
-Det er et meget handlingsorienteret kursus, og det er også noget af det, vi tidligere har efterlyst. Et kursus, hvor vi kan gå direkte hjem og bruge det, vi har lært. Jeg er også blevet bekræftet i, at det virker, det vi gør. Hvis vi har den rette forståelse for det enkelte menneske og den rette tilgang, så kan vi også flytte den enkelte patient. Det er meget givende at høre og blive bekræftet i det. Vi skal heller ikke være berøringsangste – det er ok at gå hjem og tale højt om sygdommen. Psykisk sygdom er selvfølgelig ikke noget, der skal pakkes ind eller gemmes væk.

 

 

Alle kan have gavn af kurset


Linda Jessen og Anne Bjørnhart fra Lokalpsykiatri Varde, begge socialrådgivere:

 

Linda Jessen og Anne Bjørnhart


-Uanset om du er erfaren eller nyuddannet, om du er sygeplejerske eller læge, så kan du have gavn af det her kursus. Der er ikke fokus på de enkelte diagnoser, men kurset går mere bagom sygdommen. Vi bliver bevidste om, hvor vigtigt det er at have blik for det enkelte menneske, når vi behandler.


-Vi er også blevet bevidste om, hvor vigtigt det er at tale det raske op – dyrke patientens ressourcer og understøtte alt det, patienten kan og er god til. Så der er fokus på det sunde og raske, og det vi kan gøre noget ved. Som behandler skal du altid være forstående og kunne rumme patientens sygdom, men det er også ok at sætte grænser og i nogle sammenhænge også tage styringen. Det kan i visse tilfælde være med til at nedrappe en konflikt, hvis en patient fx er manisk – når bare vi gør det på en ordentlig måde.   
 


Siden er sidst opdateret 8-12-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring