Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Interview med deltagerne

Vi kan se at indsatserne nytter


Ergoterapeut Berit Walther, Psykiatrisk Afdeling Aabenraa:

 

Berit Walther


-Dagen i dag er meget relevant - vi hører, hvor langt de forskellige afdelinger er og får ideer, vi kan tage med os hjem. Det var også spændende at høre indlægget om måling af tal. Det er lidt tørt, men det er en god og effektiv måde at se, at det nytter noget, det vi gør. Vi har kun haft et par bæltefikseringer i år.
-Vores afdeling er ny og flere afdelinger er blevet samlet, og det har gjort, at vi har kunnet starte på en frisk. Vi har taget de gode ting med fra vores gamle afdelinger. I Augustenborg havde vi mange regler – det har vi som udgangspunkt ikke i Aabenraa, og det giver en helt anden stemning og ro på afdelingen, fordi vi ikke laver restriktioner. Det kan patienterne mærke, og de pårørende fortæller også, at det er rart at komme på afdelingen. De føler, at der er plads til dem. De må fx gerne sidde i fællesarealerne, hvilket ikke altid har været en selvfølge.

 

Vi lykkes kun, hvis vi alle kommer i mål


Ergoterapeut Jonas Edison Holm og pædagog Jim Scherning, Børne- og Ungdomspsykiatri Odense:

 

Jonas Edison Holm og Jim Scherning
 

-Der er gejst og god sparring i dag. Vi kan mærke, at vi alle har flyttet os siden sidste år, hvor det virkede som om, at folk stod alene og kæmpede. I dag er der en fælles forståelse af, at vi ikke står alene, men at vi er mange, der løber sammen og bliver en å. Bare i B og U alene er vi gået sammen på mange områder, hvor vi laver netværk og deler viden på tværs af afdelingerne. Tidligere kunne vi også opleve et stort skel mellem voksen og børne- og ungdomspsykiatri, men i dag er vi indgået i samarbejde omkring nabohjælp i Odense, hvor vi drøfter de svære tvangssituationer, overlap og patientens overgang fra børne-unge psykiatri til voksen psykiatri. Det gør, at vi har fået en større forståelse for hinanden.


-Kommunikationen omkring tvang har ændret sig fra top-down til, at strømmen nu kommer nedefra og op. Hele systemet er med – vi arbejder med Safewards og mange tiltag overalt – og ledelsen sidder fx her i dag i Vejle og lytter til, hvad vi er optaget af. Det er rigtig godt at se.


-Hvis vi skal i mål, skal vi kigge indad mod os selv og turde tale om det, der er svært. Det var flot at se, at Aabenraa i deres workshop stillede sig op, og så ærligt fortalte, hvad der er svært. Og tilhørerne viste, at de gerne ville hjælpe og kom med nye bud og forslag. Det nytter heller ikke noget, hvis vi selv ser godt ud – og de andre afdelinger ikke gør. Vi må hjælpe hinanden, og vi lykkes kun, hvis vi alle kommer i mål!
 


Siden er sidst opdateret 7-12-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring