Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Unge der mistrives får nu hjælp på nettet

Psykiatrien i Region Syddanmark har i samarbejde med en række partnere skabt den nye internetportal mindhelper.dk. Her kan børn og unge få hjælp ved tidlige psykiske vanskeligheder.

Et stigende antal børn og unge oplever stress og mistrivsel, der i deres dagligdag blandt andet kommer til udtryk som nervøsitet, irritabilitet, nedtrykthed, søvnløshed, mavepine og hovedpine.

Det viser blandt andet Region Syddanmarks Sundhedsprofil 2013 og en rapport fra Vidensråd for Forebyggelse om børn og unges mentale sundhed.

Sammen med en række partnere har Psykiatrien i Region Syddanmark derfor udviklet portalen Mindhelper.dk, der skal hjælpe unge og øge deres mentale trivsel. På portalen kan børn og unge i regionen få hjælp til selvhjælp ved tidlige psykiske vanskeligheder.

Unge med på råd
Unge har været tæt involveret i skabelsen af Mindhelper og er også med i den løbende udvikling af portalen. Der er to faste ungepaneler i Svendborg og Varde, der hjælper med idéer og feedback, og derudover har der været afholdt seks workshops på folkeskoler, produktionsskoler og gymnasier. I alt har over 250 unge været inddraget i arbejdet med at udvikle Mindhelper.

 
Thies Mathiasen formand for psykiatri- og socialudvalget (DF) ser gode muligheder, i det nye projekt:
 
- Jeg er overbevist om, at det er en stor styrke, at de unge selv har været med til at udvikle portalen. Det er jo en oplagt måde at sikre, at både budskabet og måden det præsenteres på, også bliver relevant for dem. Og så er det selvfølgelig afgørende, at der har siddet gode fagfolk med i det hele.  
 
Inspiration fra udlandet
Mindhelper.dk er den første portal af sin art i Danmark, men erfaringer fra udlandet viser, at online tilbud kan gøre en forskel. På Mindhelper kan unge gennem tekst og video få viden og råd om alt fra kærestesorger til lavt selvværd og depression. Portalen indeholder også en brevkasse, hvor de unge kan læse om andre unges problemer og få svar på spørgsmål fra en psykolog.
 
Administrerende sygehusdirektør i Psykiatrien i Region Syddanmark Charlotte Rosenkrantz Josefsen er også begejstret:
 
- Det er vigtigt, at vi i Psykiatrien har fokus på en tidlig, forebyggende indsats i forhold til de unge, så vi kan være med til at sikre, at de ikke mistrives. Noget vi allerede arbejder meget med i Psykiatrisygehuset blandt andet gennem samarbejde med ungdomsuddannelserne og projekt Headspace. Mindhelper bliver endnu et vigtigt brik i det arbejde.
 
Fakta
Mindhelper er en portal om mental sundhed for unge i alderen 13-20 år. På portalen kan børn og unge i regionen få hjælp til selvhjælp ved tidlige psykiske vanskeligheder.
 
Mindhelper er forankret i Telepsykiatrisk Center i Psykiatrien i Region Syddanmark og er udviklet i et partnerskab med Syddansk Sundhedsinnovation, Faaborg-Midtfyn Kommune, Odense Kommune, Svendborg Kommune og Varde Kommune.
 
Projektet er finansieret af en bevilling på 6,6 millioner kroner fra Trygfonden og 1,3 millioner kroner fra Region Syddanmark.
 
Mindhelper er særligt inspireret af den australske portal Reachout.com, der har eksisteret siden 1998. I 2013 blev der gennemført en stor spørgeskemaundersøgelse blandt de besøgende på Reachout.com, hvor 66 procent svarede, at portalen havde hjulpet dem med at håndtere deres situation.
 
Mindhelper.dk går i luften den 15. september, og det markeres blandt andet ved, at der deles 2000 stressbolde, bolsjer og visitkort ud på Varde Gymnasium og Varde Handelsskole, Svendborg Gymnasium og Mulernes Legatskole i Odense.


Yderligere oplysninger fås hos:
  • Jakob Mejlholm, projektleder på Mindhelper, Telepsykiatrisk Center, Psykiatrien i Region Syddanmark. Tlf. 24 79 79 30
  • Psykiatri- og socialudvalgsformand Thies Mathiasen (DF), Region Syddanmark, tlf: 4040 7746
  • Administrerende sygehusdirektør i Psykiatrien i Region Syddanmark Charlotte Rosenkrantz Josefsen tlf: 9944 4801

Siden er sidst opdateret 21-9-2017Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring