Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilFørste spadestik til ambulant og samlet lokalpsykiatri i Odense

Første spadestik til ambulant og samlet lokalpsykiatri i Odense

Morgensolen havde varmet byggepladsen godt op, da gæsterne begyndte at møde frem lidt i ti, mandag 12. september 2016. Teltet var rejst, og dagen var kommet, hvor Psykiatrien i Region Syddanmark kunne holde første spadestik på Lokalpsykiatri Odense.


Den nye lokalpsykiatri bliver regionens største og bliver et hus, der samler al ambulant psykiatrisk behandling i Odense, som i dag er fordelt på fire matrikler. Huset vil dermed skabe én fælles indgang for fynske borgere.

Spadestik - Lokalpsykiatri Odense

Første spadestik til Lokalpsykiatri Odense tages af psykiatri- og socialudvalgsformand Thies Mathiasen, mandag 12. september 2016. Rådmand i Odense Kommune Jane Jegind står klar til at tage spadestik to. Tekst og foto: Hanne Kopp
 

-Jeg håber og tror på, at vi med den nye lokalpsykiatri her i Odense kan sætte endnu mere fokus på det, der handler om rehabilitering. Netop fordi lokalpsykiatrien er tæt på borgerne, og fordi vi får et hus, der bliver åbent - med lyse rum og god indretning. Så mulighederne for nærhed, forebyggelse og tidlig indsats bliver endnu bedre, sagde psykiatri- og socialudvalgsformand Thies Mathiasen fra Region Syddanmark, inden han tog det første spadestik.   

Spadestik Lokalpsykiatri Odense


Huset vil få betydning for mange borgere i en tid, hvor flere og flere rammes af en psykiatrisk lidelse. Som rådmand ved Odense Kommune, Jane Jegind, understregede: Derfor er det netop godt, at huset får en synlig og central placering i Odense. Psykiatrisk sygdom er ofte tabubelagt, men det er ikke noget, der skal gemmes væk. Rådmanden ser desuden frem til et mere tæt og glidende samarbejde mellem region og kommune, og så er hun positiv omkring udviklingen af Odense Havn, der går fra tomt område til et sted med mennesker og liv.


Til glæde for borgere og medarbejdere
Det er HANS JØRGENSEN & SØN entreprenører A/S, der skal sørge for, at huset står klar på byggegrunden tæt ved Odense Havn i 2018.


-Det er en stor dag for Odense, og vi er som entreprenører glade for, at vi kan være med til at præge den positive udvikling af havnen. Vi ser også frem til at kunne skabe et spændende hus, der vil være til stor glæde for dem, der skal arbejde i huset og de borgere, der skal behandles her. Vi lover også, at vi vil aflevere huset til tiden og i den kvalitet, vi har aftalt, sagde koncerndirektør Claus Larsen, HANS JØRGENSEN & SØN entreprenører A/S.


Huset bliver 5.200 kvadratmeter og vil efter planen stå færdig i 2018.

Spadestik - Lokalpsykiatri Odense

Psykiatri- og socialudvalgsformand Thies Mathiasen, Region Syddanmark, rådmand ved Odense Kommune, Jane Jegind, samt koncerndirektør Claus Larsen, HANS JØRGENSEN & SØN. 


Fakta
Lokalpsykiatri Odense bliver Region Syddanmarks største lokalpsykiatri på omkring 5.200 kvadratmeter. Den skal samle flere regionale funktioner, som i dag ligger spredt i Odense by samt huse psykiatrisygehusets afdeling for traume- og torturoverlevere (ATT).

Huset vil være beliggende på Toldbodgade 41 tæt på havnen. Lokalpsykiatri Odense bliver et fire etager højt hus, som er udformet i en vifte med tre ”arme”, som udgør husets funktioner. Huset er karakteriseret af åbenhed, lyse rum og god indretning til lokalpsykiatrifunktionen.


HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S er totalentreprenør på byggeriet, og arbejder sammen med KPF Arkitekter samt Rambøll om projektet. Anlægsbevilling: 76 mio. kr.


I Lokalpsykiatri Odense skal der blandt andet være akutfunktion, psykosefunktion, ældrepsykiatri, selvmordsforebyggelse, behandling af krigsveteraner, traume- og torturoverlevere samt PsykInfo.


Der bliver omkring 170 medarbejdere i huset, og man regner med, at der vil være omkring 200 daglige brugere, der vil komme og gå i det nye hus – omkring 4500 patienter om året.


Lokalpsykiatri Odense er den 12. lokalpsykiatri i Region Syddanmark. 


Lokalpsykiatrien er – foruden ATT - en del af Psykiatrisk Afdeling Odense, som 1. oktober i år fejrer 50 års jubilæum.

Spadestik - Lokalpsykiatri Odense

Her kommer regionens største lokalpsykiatri til at være - tæt på Odense by og havn. Lokalpsykiatri Odense står klar i starten af 2018.
 


Siden er sidst opdateret 13-9-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring