Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Et hjerterum i Odense

Torsdag 30. juni blev et nyt indretningsmiljø åbnet i Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Miljøet har brugere og medarbejdere selv været med til at designe.

Ideen om et nyt indretningsmiljø er at bringe patienten i fokus, at skabe nærvær mellem personale, patienter og pårørende, skabe arbejdsro og samtidig større tilgængelighed. Medarbejdere skal være ude hos patienterne – og jo flere medarbejdere, jo færre konflikter.

 

Afdelingen vil skabe et hjemligt miljø centralt i afdelingen - et hjerterum - hvor det er muligt at være til stede og ikke til stede, at deltage og ikke deltage i snak og samvær. Der er et ønske om at etablere frontoffice i ungedel og børnedel, hvor medarbejderne udfører dokumentation og kontoropgaver sammen med patienterne. Afsnittes centrale rum var tidligere tomt og uudnyttet. Den tid er forbi nu.   
Indretning på BUP Odense

Modige medarbejdere
Oversygeplejerske Lene Granhøj bød velkommen og fortalte om baggrunden og processen, der er et projekt under initiativet Lys i Psykiatrien.

Indretning på BUP Odense

Lene roste medarbejderne for at have været åbne og modige i processen og har ladet sig udfordre i forhold til arbejdsgange og rutiner. Også patienter og pårørende har bidraget med tanker og oplevelser. Alle har udvist tålmodighed og fleksibilitet i forhold til at finde sig til rette i skiftende omgivelser.

Kulturforandring
Indvielsen er startskuddet til at tage miljøet i brug og til en snak om, hvordan visionerne for det nye miljø implementeres, hvor nye arbejdsgange skal læres og afprøves. Det nye miljø er et redskab til kulturforandring. Og allerede i de sidste par dage har patienter og medarbejdere taget de nye rammer i brug. De unge har brugt det nye fællesområde til diskotek, morgenmøder og til mere uformelle snakke mellem behandlere og patienter.

Indretning på BUP Odense

 

Indretning på BUP Odense

Mere om projektet

Indretningskonceptet består af flere elementer:
- Stemningssættende lyd, lys og billeder
- Multimøbler
- Arbejdspladser ude i fælles miljøet (i stedet for inde i et kontor med glasruder)
- Visuel guiding rundt i afdelingen


Konceptet er resultatet af en brugerdreven designproces. Patienter, medarbejdere og virksomheder har sammen udviklet ideer, der er blevet testet, inden det færdige koncept.

Projektet Deeskalerende Miljø er en del af initiativet ’Lys i Psykiatrien’ i Region Syddanmark. Det er ligeledes et strategisk projekt i forhold til forebyggelse af tvang i Psykiatrien i Syddanmark. CoLab Recovery & Rehab og Syddansk Sundhedsinnovation har drevet projektet i samarbejde med Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.


Læs mere:  http://www.syddansksundhedsinnovation.dk/projekter/patienter-former-fri-og-fleksibel-indretning-af-boerne-og-ungdomspsykiatri-odense/

Indretning BUP Odense


 


Siden er sidst opdateret 23-2-2018Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring