Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilPressemeddelelserpilMaj 2016pilTrygFonden støtter gode oplevelser i en svær tid

TrygFonden støtter gode oplevelser i en svær tid

Når børn og unge bliver ramt af psykisk sygdom er det vigtigt, at der er ting og oplevelser på den psykiatriske afdeling, som minder om en almindelig hverdag. Det er nemlig med til, at børnene bliver hurtigere raske, viser erfaringen, og det betyder også, at børnene føler sig mere ligeværdige med raske børn, når de fx kan udfolde sig som derhjemme, og når afdelingen ikke minder om sygehus og sygdom.

TrygFonden og B og U Odense

TrygFondens repræsentant Bente Finsen, der overrækker checken til pædagog Jack Hollænder Andersen. Billede til down load


Da afdelingen ønskede at udvide udbuddet af legetøj og aktivitetsmuligheder, skrev den tidligere på året en ansøgning til TrygFonden, hvor de ansøgte om penge til støtte til ”En almindelig hverdag trods diagnose”. Og det gav pote – TrygFonden kvitterede med 50.000 kr., som afdelingen kunne bruge til indkøb af spil og møbler.


- TrygFonden arbejder for, at flere bliver i stand til at leve et godt liv trods psykisk sygdom. Med sine nye hyggekroge ønsker børne- og ungdomspsykiatrien, at deres unge patienter får flere hyggelige stunder og positive oplevelser sammen med deres nærmeste, og at de i øvrigt i højere grad vil føle sig ligeværdige med raske børn og unge. Sådan et initiativ støtter vi gerne og håber, at det vil hjælpe afdelingens børn og unge til nogle gode oplevelser i en svær tid, siger professor Bente Finsen, der er repræsentant for TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.


Hyggekrog med puder og spil
Den generelle oplevelse er, at donationer ofte gives til fx kræftsyge børn, og mere sjældent til psykisk syge børn, så på afdelingen er man rigtig glad for TrygFondens håndsrækning:


-Det betyder rigtig meget for de børn og unge, der er her, at de oplever et hyggeligt og hjemligt miljø, hvor de fx med spil og leg kan få et frirum og et pusterum fra en udfordrende og til tider belastende hverdag, siger oversygeplejerske Lene Granhøj fra Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.

Børnenes område

Billede fra børnenes nye hyggekrog - billede til download


Afdelingen har købt hobbyartikler, brætspil, DVD-film og playstation-spil, og så har de oprettet en hyggekrog med hængekøjer, sækkestole, puder, malerier og kludetæpper, hvor de unge kan trække sig tilbage. Samtidig er afdelingen ved at indrette et forældrerum, hvor de kan opholde sig i dagtimerne.


Glade børn og forældre
Responsen fra både børn og forældre har været positiv. Da der skulle købes spil, var børnene med i ToysRus og kunne selv vælge, og da møblerne fra Fatboy kom, byggede flere drenge huler og barrikader med de tomme papkasser. ”Nu er det næsten ligesom at være hjemme”, var der flere, der udbrød.  


Donationen blev fejret med en officiel overrækkelse på afdelingen i Odense, onsdag 4. maj, hvor repræsentanter for TrygFonden samt afdelingens medarbejdere, børn og forældre var samlet.


Fakta
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense modtager børn og unge i alderen 0-19 år. Afdelingen har 22 døgnpladser, hvoraf de fire er børnepladser, samt seks dagambulante pladser. Derudover er der ambulant udredning.


Afdelingen har højtspecialiseret funktion for komplicerede tilstande indenfor spiseforstyrrelser, psykotiske sygdomme, gennemgribende udviklingsforstyrrelser samt neuropsykiatriske lidelser.


Afdelingen har et tæt samarbejde med Odense Universitetshospital samt Syddansk Universitet.


På Børne- og Ungdomspsykiatri Odense indlægges der hvert år mellem 300 og 350 børn og unge. De børn og unge, der indlægges til udredning og/eller behandling med en psykisk lidelse, befinder sig sammen med deres familier i en sårbar situation, hvor deres trivsel og sociale udvikling ofte er stagneret og har medført social eksklusion.


Det er TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, der står bag donationen til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense som led i TrygFondens samlede arbejde for at hjælpe udsatte og sårbare grupper samt målet om at øge trygheden i mødet med sundhedsvæsenet.
 Yderligere oplysninger fås hos:
  • Oversygeplejerske Lene Granhøj, Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, mobil 99 44 8603
  • Professor Bente Finsen, repræsentant for TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, telefon 65 50 39 90 / 60 11 39 90

Siden er sidst opdateret 4-5-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring