Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Så er Nyt OUH i gang

Flankeret af regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) tog Silje, Theodor, Maja og Alma i dag første spadestik til det det nye universitetshospital i Odense.

Spadestikket blev taget ved det, der bliver den sydlige tilkørsel til Nyt OUH – lige i kanten af den enorme byggegrund. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde var sammen med regionsrådsformanden blandt talerne ved spadestikket, som havde samlet flere end 200 gæster.

SpadestikNyt OUH

Maja, Alma, Theodor og Silje tog første spadestik til Nyt OUH, torsdag 28. april 2016. Nyt OUH bliver Danmarks største helt nye sygehus. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) og til højre regionsrådsformand Stephanie Lose (V) så glade til. Foto: Maria Tuxen Hedegaard. 

To af de to børn, der tog første spadestik, var 12-årige Alma og 11-årige Maja. De havde glædet sig meget til dagen - og det samme havde mødrene:

- Det er da en helt historisk dag. Og jeg tænker, at når Alma kommer her igen og mange år - måske med hendes egne børn - så kan hun sige, at det her byggeri tog jeg første spadestik til.

- Det er også et fint lyspunkt midt i en hverdag, hvor man er indlagt. Dejligt at pigerne havde overskud til det.

To piger - der tog spadestik - Nyt OUH

Alma og Maja (rød jakke) inden spadestikket, sammen med deres mødre, Vivi Stoklund og Hanne Thomassen. Foto: Hanne Kopp

Der var mange på talerlisten - der i blandt Sundheds- og Ældreminister Sophie Løhde, regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Psykiatri- og Socialudvalgsformand Thies Mathiasen (DF), rektor på SDU Henrik Dam - og de to direktører på henholdsvis OUH og Psykiatrien i Region Syddanmark holdt en tale sammen, hvor de gav hinanden gaver.

Det var gaver - eller rettere ting - som de regner med, at de ikke får brug for, når Nyt OUH står klar.

Adm. sygehusdirektør Charlotte R. Josefsen, der repræsenterede psykiatrisygehuset, gav blandt andet sygehusdirektør på OUH Niels Nørgaard, en cykelkurv, en paraply og et fikseringsbælte.

Psykiatrisygehuset arbejder med forebyggelse af tvang i disse år - og om seks år er målet, at tvang og bælter stort set er fortid.

Charlotte og Niels - holder tale

 

Efter talerne og spadestikket - røg flere hundreder balloner op i luften og udover den store tomme mark.

balloner i luften - Nyt OUH spadestik

Om eftermiddagen blev første spadestik fejret inde på de nuværende afdelinger i Odense. Her fik både patienter og medarbejdere kage og frugt.  

Gruppebillede med alle talerne

Gruppebillede af alle talerne

 

Se flere billeder fra spadestikket

 

Se Region Syddanmarks pressemeddelelse

 

Se animationsvideo over det kommende Nyt OUH - tryk på link og tast password: ouh

Fakta

Regionsrådet i Region Syddanmark formulerede første gang idéen om et helt nyt universitetshospital i Odense kort tid efter, at Region Syddanmark blev til i 2007. Efter mange timers forberedelse blev spaden så stukket i jorden til 224.000 m2 somatisk sygehus og 26.000 m2 psykiatri-sygehus.

Det bliver det største byggeri i Region Syddanmark nogensinde, og når det står færdigt, vil Nyt OUH være Danmarks største helt nye sygehus.

 

Nyt OUH bliver bygget umiddelbart syd for Syddansk Universitet. Denne unikke sammenbygning af sygehus og universitet giver helt nye muligheder for samarbejde mellem forskning og klinik til gavn for begge institutioner og – allervigtigst – til gavn for Nyt OUHs patienter.


Det første anlægsarbejde på den enorme byggegrund bliver at forberede etableringen af den letbane, der skal løbe gennem det nye sygehus. Arbejdet går i gang med det samme. Entreprenøren, der skal udføre arbejdet, har adgang til byggegrunden fra 1. maj. Arbejdet omfatter bygge- og anlægsarbejder i en 24 meter bred zone ned gennem Nyt OUH i det, der efterfølgende bliver letbanes forløb – det såkaldte tracé. En del af opgaven er at bygge tre tunneler, som kommer til at forbinde sygehuset på tværs under letbanen.


Siden er sidst opdateret 28-4-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring