Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Et træ med hilsner og håb

Afsnit 61-63 på den psykiatriske afdeling i Aabenraa er ved at lave et udskrivelsestræ i metal, hvor patienterne kan skrive hilsner til hinanden.

En lokal smed har leveret et træ i metal og patienterne er netop nu ved at lave blade i karton, der har årstidernes farver. De skal lamineres og hænges op på træet.

Træet bliver boltet fast i gulvet, og det skal så stå på afdelingen, hvor patienter kan hænge hilsner på eller gå forbi og læse hilsner fra andre udskrevne patienter.
 

safewardstraaiAabenraa

Ideen bygger på en engelsk metode, Safewards, der bl.a. går ud på, at medarbejdere og patienter skal få et bedre forhold og kendskab til hinanden. Ved at benytte et mere positivt sprogbrug kan der fx skabes et bedre klima og en mindre konfliktfyldt afdeling.

Et af tiltagene er bl.a., at man skal pryde de hvide vægge med udskrivelseshilsner- hilsner, som kan skabe håb og gøre afdelingen lidt mere farvestrålende.

Afdelingen er også i gang med et andet Safewards tiltag; gensidige forventninger: Til et morgenmøde aftalte medarbejdere og patienter, hvordan de gerne vil have, at man skal omgås hinanden på afdelingen, hvilke regler og aftaler der kan laves. De talte bl.a. om: God tone og respekt for hinanden. Struktur og klare aftaler, der overholdes. Åbenhed og tilgængelighed.
 

Afdelingen vil nu lave de ti vigtigste statements på gensidige forventninger. De ti sætninger vil blive hængt op som wallstickers på en plakat og være synlig i afdelingen. Tanken er, at de løbende kan skiftes ud, da patienter kommer og går og behov ændres med tiden.

Er du medarbejder, kan du læse mere om Aabenraas arbejde med Safewards - ved at se intranet-nyheden her

Fakta
Udskrivelsesvæggen er en del af en metode ved navn Safewards – sikker afdeling – som stammer fra England. Safewards skal implementeres i hele Psykiatrien i Region Syddanmark. 
 

Gensidige forventninger er: Safewards første intervention: Afstemning af forventninger til opholdet på en psykiatrisk afdeling imellem personale og patienter
 

Udskrivelseshilsner er Safewards 10. og sidste intervention: Formålet er at indgyde håb og tro på, at det hele nok skal blive bedre, ved at videregive erfaringer fra udskrevne patienter. Hilsenen skal bl.a. tilvejebringe budskaber om fordelene ved en indlæggelse.
 

Afsnit 61-63 er bæltefri afdeling. De er med i et landsdækkende projekt, hvor det handler om, at man skal finde alternativer til tvang og forsøge at forebygge konflikter på afdelingen. Læs mere om afdelingen i medarbejderbladet PS! - i tema om forebyggelse af tvang.


Siden er sidst opdateret 26-2-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring