Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Psykiatrien i Region SyddanmarkpilFAGFOLKpilForskningpilForskningsenheder og -centre mv.pilCenter for Psykiatrisk Sygepleje- og Sundhedsforskning (CPS)

Center for Psykiatrisk Sygepleje- og Sundhedsforskning (CPS)

Center for Psykiatrisk Sygepleje- og Sundhedsforskning, CPS har 3 hovedopgaver: forskning, samarbejde og uddannelse. Aktiviteter i Center for Psykiatrisk Sygepleje- og Sundhedsforskning (CPS) udspringer af kliniske problemstillinger i psykiatrisk praksis.

Formål

CPS har til formål at udvikle styrke og igangsætte forskning på tværs af sektorer relateret til psykiatri. Desuden bidrager CPS til at udvikle og forbedre kvaliteten af de sygeplejefaglige og sundhedsfaglige interventioner i tæt samarbejde med borgere, pårørende, professionelle og psykiatriske institutioner i Region Syddanmark.

Det skal ske gennem anvendelsesorienteret og praksisnær forskning og translationel forskning, som kan medvirke til at udvikle og forbedre praksis på baggrund af ny viden og implementering af eksisterende viden.

CPS ønsker at understøtte den regionale psykiatriske forskning på tværs af regionen og i et nært tværfagligt og tværvidenskabeligt samarbejde medvirke til at understøtte eksisterende og nye forskningsmiljøer ved allerede etablerede forskningsområder, forskningsgrupper og netværk.

Ledelse

Centerets ledelse varetages af:
Lise Hounsgaard, professor, ph.d., cand.cur., OPEN, Klinisk Institut, SDU & forskningsleder, Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab, Grønlands Universitet.

Se Lise Hounsgaards profil på SDUs forskerportal
Kontakt CPS pr. mail på: cps@rsyd.dk

Organisering

CPS omfatter forskere fra afdelinger i Region Syddanmark med dokumenteret erfaring inden for psykisk sygepleje og sundhedsforskning. Forskerne er ansat i Region Syddanmark og formelt tilknyttet CPS. Derudover er ph.d.-studerende tilknyttet CPS gennem projekter og/4eller gennem CPS-aktiviteter.

Læs mere om Center for Psykiatrisk Sygepleje- og Sundhedsforskning (CPS) på Syddansk Universitets Forskerportal - SDU Research PortalSiden er sidst opdateret 25-8-2020Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring